Blog

Nicio femeie nu candidează la Primăria Capitalei

Nicio femeie nu a intrat în cursa pentru Primăria generală a Capitalei. Misoginismul şi discriminarea de gen în politică sunt explicaţii simpliste.

Pentru a înţelege absenţa femeilor din competiţie, ar trebui să ne uităm mai degrabă la averile celor care candidează şi la bugetele pe care le vor investi în campanie. Şi ar trebui să comparăm câţi bani câştigă femeile din politică dacă le comparăm veniturile cu cele ale bărbaţilor din politică. Apoi analiza trebuie mutată în societatea românească: pe acelaşi volum de muncă, cine câştigă mai bine în România, femeile sau bărbaţii??

Şi cum politica şi campaniile electorale se fac pe bani, putem avea o înţelegere mai clară cu privire la absenţa femeilor dintr-o cursă unde trebuie investite resurse uriaşe pentru promovare.

Uimitor este însă faptul că şi în Bucureşti şi în celelalte oraşe, politicienii care se bucură de cea mai mare încredede şi intenţie de vot sunt primarii în funcţie. Probabil că în oraşele respective toate problemele au fost rezolvate de către actuala administraţie, iar alegătorii sunt mulţumiţi de situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *