Introducere

Introducere

Sunt conferentiar doctor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucureşti. Sunt trainer atestat ANC&Ascendis  – Train the Trainer. Sustin programe de training in managementul reputatiei, media relations, public speaking, leadership si comunicare publica pentru clientii comerciali si politici ai Red Carpet Production. Licentiat in jurnalism si in stiinte politice; am un doctorat in sociologie si doua masterate: in comunicare si in stiinte politice. Sunt moderatorul si initiatorul evenimentului Serile FJSC.

In campanii electorale ma ocup de managementul reputatiei, de constructie de profil si identitate electorala, de marketing si PR politic. Fac cercetare de piata politica, dar si cercetare in istorie sociala.

Preocuparile mele academice sunt in comunicarea publică, comunicare electorală, populism si democratie. La Catedra de Antropologie Culturala si Comunicare sunt titularul cursurilor Marketing politic, Introducere in comunicare online, New media si comunicare politica 2.0, Științe sociale si Publicitate electorala. In 2004 am fost selectat la o bursă de specializare in campanii electorale, in Amsterdam, unde am studiat relatia dintre web 2.0 si alegeri, dintre internet si democratie, cu consilierii americani Phil Noble si Joe Trippi.

Convingerea mea ca universitar si trainer este ca profesorul trebuie sa invete impreuna cu studentii si chiar de la acestia. Ca profesor ma ghideaza afirmatia lui Noica: „O scoala in care profesorul nu invata si el este o absurditate”.

Impreuna cu antropologul Zoltan Rostas am lansat in 2007, la Curtea Veche, volumul de interviuri de istorie orala Activistii marunti (istorii de viata), o carte despre mici activisti PCR care povestesc cum au construit comunismul in Romania. In 2008 am sustinut doctoratul in sociologie cu titlul O istorie politica a Scolii Sociologice de la Bucuresti a lui Dimitrie Gusti, iar in 2012 am lansat la Ed. Curtea Veche cartea Capcanele politice ale sociologiei interbelice – Scoala gustiana intre carlism si legionarism. Impreuna cu Rostas am lansat in 2013, la Curtea Veche, volumul Bisnitari, descurcareti, supravietuitori, iar cea mai recenta carte a aparut in 2014 la Editura Adenium si se numeste Comunicarea 2.0. New media, participare si populism. Cel mai recent volum: România protestelor. 2017. Piața Victoriei vs. Cotroceni, 2019, Meridiane Publishing, Iași.

Am o experienta in presa de peste 15 ani. Am facut radio 10 ani, 6 ani la Radio InfoPro si 4 la Radio Romania. Am colaborat ca jurnalist cu trusturi de presa ca: Realitatea Media, MediaPro, National FM – Centrul National Media, Societatea Romana de Radio. Între 2017-2019 am prezentat și moderat emisiunea Articolul VII la TVRi pe probleme ale diasporei.

Din octombrie 2010 pana in martie 2013 am avut o bursa europeana pentru o cercetare in domeniul comunicarii 2.0. Pentru o comparatie intre partidele cu origine in new media si manifestarile populiste ale politicienilor din Romania si Italia, in 2012 am locuit cateva luni la Roma si am studiat la Universitatea LUISS “Guido Carli” sub coordonarea profesorilor Michelle Sorice, Leonardo Morlino si Sergio Fabbrini.

In vara lui 2013 am castigat o bursa in SUA, la Ohio University, E.W. Scripps of Communication. Acolo am predat si am cercetat publicitate politica, jurnalism si new media sub coordonarea profesorilor Mary Rogus, Yusuf Kalyango, Hans Meyer, Bill Reader si Robert Stewart. Bursa oferita de Departamentul de Stat a acoperit calatoriile pe cele doua coaste ale Americii pentru intelegere culturala si schimb de experienta. Am avut work-shopuri, traininguri si internshipuri la sediul Google in San Francisco (cu Richard Gingras, Senior Director of news and social products at Google News), CNN si World of Coca Cola in Atlanta, Voice of America, National Public Radio (NPR) si National Geographic in Washington, statii tv si radio locale in Cleveland si Columbus, Ohio.

View this page in English!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>