Blog

La RFI, cel mai credibil post de radio din România

RFI România, în topul posturilor de radio cele mai de încredere în luna mai, conform Media Trust. 

Weekendul trecut am fost invitat la RFI, cel mai credibil post de radio din România, potrivit unei analize Media Trust. RFI este sursa de informare cea mai des citată de alte media, conform studiului Media Trust.

Cristian Gava, realizatorul emisiunii Călătorii geopolitice, m-a provocat la o dezbatere despre campaniile de dezinformare orchestrate de Kremlin în contextul războiul declașat de Rusia în Ucraina.

Discuția s-a concentrat pe temele care atrag publicul din România și pe care le folosesc rușii pentru a destabiliza regiunea. „Excepționalismul națiunilor din Est (în cazul nostru, românesc), străinii care ne vor răul, apărarea creștinătății de imoralitatea valorilor occidentale” sunt idei cu care rezonează azi mulți români. Sunt teme ale propagandei ceaușiste, ale propagandei sovietice, dar și ale propagandei putiniste.

Sunt teme care aduc formațiuni de dreapta radicală în primele poziții ale sondajelor de opinie într-un an pre-electoral marcat de lipsă de perspectivă și de lidership la nivelul partidelor mainstream.

Emisiunea poate fi ascultată integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *