Blog

Solidarizarea așteptată a mediului academic cu protestele profesorilor din mediul preuniversitar

În vreme ce cadrele didactice din mediul preuniversitar protestau în stradă împotriva guvernului PNL-PSD-UDMR, pentru salarii și pentru condiții decente de lucru, în ultimele zile au avut loc dezbateri și consultări în mediul academic. Așteptarea unei reacții de sprijin din partea universitarilor a lăsat cumva impresia unei falii între mediul universitar și cel preuniversitar în condițiile în care un debutant în mediul academic nu câștigă financiar mult mai mult decât un debutant în mediu preuniversitar.

La Universitatea din București colegii de la Facultatea de Litere au fost primii care au exprimat o poziție fermă de solidarizare cu greva din învățământul preuniversitar. Textul de susținere lipsit de orice echivoc a fost postat pe pagina de Facebook a Facultății de Litere cu titlul SOLIDARITATE CU COLEGII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR. PUNCT DE VEDERE AL COMUNITĂȚII ACADEMICE DIN FACULTATEA DE LITERE, așa cum a anunțat doamna Cristina Bogdan, conferențiar dr., decan la Facultatea de Litere, Universitatea din București.

Am supus la vot în Consiliul Facultății de Jurnalism punctul de vedere prin care FJSC se solidarizează cu poziția publică exprimată de comunitatea academică a Facultății de Litere. Membrii Consiliului Facultății de Jurnalism au aprobat în unanimitate propunerea. În același timp s-au alăturat demersului Consiliile Facultăților de Filosofie, Limbi și Literaturi Străine, Matematică și Informatică, Istorie, Teologie Baptistă, Chimie, Teologia Romano-Catolică.

Consiliul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, se solidarizează public cu protestele, legitime, ale profesorilor care lucrează în învățământul preuniversitar și susține poziția exprimată de colegii de la Facultatea de Litere. Cadrele didactice care protestează pentru drepturile lor salariale și condiții decente de învățare pentru elevii lor au ieșit în stradă în litera și spiritul Legii Educației 1/2011 și în baza Legii 367/2022 privind dialogul social.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro (acolo unde a fost publicat inițial.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *