Evenimentul Serile FJSC va împlini în noiembrie 2020 vârsta de 15 ani. Și în ciuda pandemiei, împreună cu studenții Facultății de Jurnalism am continuat să îl organizăm, ne-am adaptat și l-am produs online pe Zoom sau Google Meet. Întâi pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei, împreună cu jurnaliștii AZIR am derulat prima ediție electronică Serile FJSC despre cum funcționează presa tradițională, în special televiziunea în vremea stării de urgență.
Pe 15 mai, de la ora 17, l-am avut invitat la Serile FJSC Online pe Marius Constantinescu. Știam despre Marius că este prezentator şi realizator radio-TV, că a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în 2002. A făcut un Master în Publicitate, la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti şi altul în Istoria Artei (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti). Din 2005 prezintă concertele transmise în direct ale Festivalului Internaţional George Enescu. Are trei premii APTR. Anul 2018 i-a adus titlu de Ambasador Principal al celui mai ambiţios documentar despre biodiversitatea României, România Neîmblânzită, o producţie Off The Fence.
Știam că Marius este un bun vorbitor și un profesionist, calități cu care i-a cucerit pe cei 50 de studenți care au asistat 1 oră si 30 de minute la dezbateri. Ne-a povestit despre jurnalismul de televiziune și evenimentele culturale în vreme de pandemie și despre cum a reușit să facă artă în televiziune și în publicitate. Studenții au adresat permanent întrebări în chat: despre cariera lui Marius, despre pasiunea pentru muzica clasică, despre calitățile omului de televiziune, despre valorile jurnalismului de calitate, despre provocările jurnalismului cultural în România, despre celebritate, despre cum faci rating cu emisiuni culturale. Studenții au descoperit un om extraordinar și un profesionist desăvârșit. Ce nu știam (nu era greu de intuit însă) și m-am bucurat să aflu este admirația noastră comună pentru Iosif Sava și mărturisirea sa că și pentru el „Seratele muzicale” au fost, ca pentru mine și pentru mulți alții din generația noastră, un loc de unde am învățat cultură, muzică, istorie, politică, filosofie.
La ediția următoare SERILE FJSC ONLINE, care va avea loc pe Google Meet la sfârșitul lunii mai, invitata mea va fi Monica Ulmanu, absolventa FJSC, cea care împreună cu colegii săi de la The Washington Post este câștigătoarea Premiului Pulitzer la categoria jurnalism explicativ. Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât pot aduce în fața actualilor studenți pe acei tineri despre care pot afirma cu mândrie că i-am avut participanți la măcar unul din cursurile mele sau la seminarul meu, pe care i-am urmărit crescând în carierea lor, care s-au format în această școală de jurnalism și care acum dau înapoi din experiența lor și împărtășesc din profesionalismul lor fie prin întâlniri cu colegii lor mai mici, fie prin materialele de presă pe care le semnează în fiecare zi.