Hackathonul Jurnaliștilor @ FJSC

Hackathonul Jurnaliștilor @ FJSC

Eli Șerban de la Google, Cristian Herghelegiu și Dan Berteanu de la Bittnet Group au venit spre FJSC cu propunerea organizării unui Hackathon pentru Jurnaliști pe teme de tehnologie! Am susținut imediat proiectul. Mai ales pentru că această competiție este dedicată ]n exclusivitate studenților la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din anii 2 și 3 licență, master an 1 și 2, proaspeți absolvenți și alumni care doresc să scrie despre tehnologie și inovație IT.

Scopul final al Hackathonului este semnarea unui contract de colaborare al celor mai buni autori de articole pe teme de tehnologie cu una din companiile Dendrio, Bittnet Training, Elian Solutions, branduri de web services și educație din cadrul Grupului Bittnet.

Înscrierea la Hackathon se poate face până pe 25 noiembrie 2020, ora 12:00, studenții pot participa individual sau în echipe de maxim 3 persoane.

Pe 25 noiembrie ora 16:00, toți participanții la competiție sunt invitați la un eveniment online organizat pe platforma Microsoft Teams pentru a stabili temele propuse, pentru a fixa publicul țintă către care vor fi adresate articolele înscrise în competiție și pentru a îi cunoaște pe membrii juriului.
Hackathon-ul Jurnaliștilor se va desfășura în noiembrie și decembrie și cuprinde mai multe etape:

Acoperirea evenimentului Cisco Connect Romania 2020 (pe baza sesiunilor înregistrate pe care vi le vom pune la dispoziție);
Acoperirea evenimentului Microsoft Tech Days 2020 (unde va trebui să vă înregistrați și să vizionați live evenimentul și sesiunile tehnice);
Acoperirea evenimentului Amazon Web Services – AWS re:Invent 2020 (unde va trebui să vă înregistrați și să vizionați live evenimentul și sesiunile tehnice).

Pentru fiecare dintre aceste evenimente studenții vor înscrie în competiție câte 3 articole (minim 700 cuvinte ficare). Concurenții vor scrie unul dintre articole despre trendurile, noutățile sau schimbările anunțate în sesiunile de deschidere ale evenimentelor: Cisco Connect, Microsoft Tech Days și AWS re:Invent și alte două articole la alegere din sesiunile tehnice.

Înscrierile la Hackathon se fac pe pagina competiției: https://www.dendrio.com/hackathon-tehnologie/ prin completarea formularului. Tot acolo va fi publicat clasamentul intermediar, la 3 zile după fiecare deadline. Pe pagina Hackathon-ului regăsim și premiile în bani (1000 euro pentru locul I, 500 euro pentru locul 2, 300 de europentru locul 3 și câte 100 de euro pentru fiecare echipă ale cărei articole au intrat în concurs) care se vor acorda la finalul celor 2 luni de marathon journalistic pe teme de tehnologie și inovație.

Hackatonul-Jurnalistilor-SM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>