Blog

Lansări de carte ale profesorilor FJSC la Târgul de carte Gaudeamus

Vă invit la câteva lansări de carte ale profesorilor FJSC la Târgul de cartea Gaudeamus de anul acesta.

@Tritonic

Pe 8 decembrie, joi la ora 17, vă invit la standul Radio România de la Romexpo. Lansez împreună cu  Alexandra Bardan și Gheorghe Anghel cartea Mass media din comunism pe înțelesul tinerilor, apărută la editura Tritonic. Sunt o serie de interviuri de istorie orală, realizate de studenții noștri cu oameni în vârstă. Au povestit în carte și Irina-Margareta Nistor și Liviu Tofan.

Sunt povești de viață despre cum funcționau presa și mijloacele alternative de informare în comunism, despre cum ascultau oamenii radio Europa Liberă, cum vizionau filme occidentale la video. Sunt dezvăluiri și istorii despre cum românii ascultau viniluri aduse „pe sub mână” din Occident copiate apoi pe bandă de magnetofon sau cum „prindeau bulgarii” cu antene improvizate atunci când la programul televiziunii de stat se difuza „Cântarea României”.

Vor lua cuvântul la lansarea cărții: prof. dr. Zoltan Rostas (sociolog) , Liviu Tofan (Europa Liberă) si Maria Țoghină (Radio România).

@Tritonic

Lansări de carte ale profesorilor FJSC la Târgul de carte Gaudeamus continuă a doua zi, vineri, pe 9 decembrie. Ne revedem cu colegii mei care au lansări de carte în domeniul științe ale comunicării și studii media.

De la ora 17.00, în Spațiu de evenimente Mircea Sântimbreanu, se vor lansa volumele:

Războiul percepțiilor. Comunicarea politică între campaniile electorale, autor Cătălin Dumitru;


Identitatea PR-ului contemporan. Dinamica reprezentărilor profesionale ale specialiștilor în relații publice, autoare Elena Prodan;


Strategii de supravieţuire a Şcolii Gustiene 1939-1948, autoare Gabriela-Cătălina Danciu.

Cărțile au apărut la Tritonic în Colecția Comunicare Media.

Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, subsemnatul, editorul Bogdan Hrib și autorii.

@Polirom

Sâmbătă, 10 decembrie au loc alte lansări de carte la care au contribuit profesori FJSC:
De la ora 12.00, la standul Editurii Polirom se va lansa volumul coordonat de Liliana Corobca, Panorama postcomunismului în România la care am contribuit cu capitolul „Jurnalism în România postcomunistă. De la telerevoluția în direct la revoluția digitală”.

@Ratio et Revelatio

Sâmbătă, de la 13.00, profesorul de Etică, Daniel Nica vă așteaptă la Târgul Gaudeamus, la lansarea cărții sale, Cine sunt eu? Autenticitatea și limitele sale morale, apărută la editura Ratio et Revelatio.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine anul acesta în București, între 7-11 decembrie, la Pavilionul B2 de la Romexpo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *