Blog

Clickbait sau Jurnalism de interes public

Clickbait sau Jurnalism de interes public? La această întrebare vor răspunde invitații mei de săptămâna viitoare de la Serile FJSC.

Luiza Vasiliu (RiseProject), Mihai Voinea (Recorder), Vlad Stoicescu (Dela0.ro), Cristi Pantazi (G4Media) și Ionuț Codreanu (ActiveWatch, Agenția de Monitorizare a Presei) vor fi în aceeași sală cu studenții Facultății de Jurnalism.

Clickbait sau jurnalism de interes public se referă nu doar la sursele de finanțare ale presei senzaționaliste versus finanțarea presei de calitate.

Vorbim despre finanțarea presei de investigație, despre media alternativă și supraviețuirea presei independente în era algoritmilor și a platformelor digitale. Dezbaterea survine în contextul publicării anchetei Prețul tăcerii, o investigație semnată de reporterii Recorder, și după dezvăluirile ziariștilor G4Media și Europa Liberă pe același subiect.

Evenimentul va avea loc în amfiteatrul R3 din cadrul Facultății de Chimie a Universității din București, din Bulevardul Regina Elisabeta 4-12. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *