Blog

Fulbright Scholar în Ohio. Săptămâna a patra ca cercetător bursier în SUA. Athens și Cincinnati

Fulbright Scholar în Ohio, săptămâna a patra ca profesor și cercetător în SUA. Ohio University a intrat în spring break, o săptămână de vacanță în interiorul semestrului de primăvară. Am călătorit în Cincinnati, acolo unde se află sediul Scripps. Este compania care a dat numele Facultății de Jurnalism din Athens, E.W. Scripps School of Journalism. Aici am studiat pentru prima oară în 2013 în cadrul programului SUSI.

Interviu cu directorul Institutului Internațional de Jurnalism

Săptămâna aceasta m-am întâlnit cu Dr. Jatin Srivastava, directorul Institute for International Journalism-IIJ să discutăm despre presa alternativă din SUA, opinia publică și rolul jurnaliștilor profesioniști în contracararea dezinformării. Inevitabil una din teme a fost modul cum reflectă presa americană războiul din Ucraina.

Cu Directorul Institului Internațional de Jurnalism, Dr. Jatin Srivastava

În fața sediului Scripps – (situat în centrul Cincinnati, vizavi de orașul Newport, Kentucky, orașe despărțite de râul Ohio) – compania care a dat numele facultății de jurnalism din Athens, E. W. Scripps School of Journalism – am început cu prof. de jurnalism dialogul pe marginea cercetării mele din cadrul programului Fulbright.

Am fost impresionat de faptul că directorul Institutului Internațional de Jurnalism este la curent cu modul în care cetățenii români îi primesc pe refugiații ucraineni. Dr. Srivastava a avut cuvinte de apreciere despre generozitatea și compasiunea românilor, despre cât de primitori sunt românii cu ucrainenii. El atrage atenția însă asupra consecințelor emigrării în masă a populației ucrainene și a dramei unei întregi generații de ucraineni, copii și adolescenți afectați de aceasta catastrofă umanitară, o țară întreagă distrusă de război.

Invitat ca guest speaker la cursul Information and Media Literacy


Am discutat cu directorul IIJ despre fake news și dezinformare în presa mainstream și pe rețele sociale. Războiul actual dus de Federația Rusă se poartă și cu armele dezinformării. Este și un război informațional. Acest război a început cu mult înaintea datei de 24 februarie 2022. În urma discuțiilor noastre Dr. Jatin Srivastava m-a invitat să fiu guest lecturer săptămâna următoare la cursul său Information and Media Literacy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *