Blog

Fulbright Scholar în Athens. Prima lună ca profesor de jurnalism la Ohio University

Am început cea de-a cincea săptămână ca profesor în SUA cu un interviu live pe Profit News TV. Jurnaliștii Alina Manolache și Cristi Citre m-au invitat să explic isteria și panica din ultimele zile din țară legată de creșterea prețurilor (benzină, ulei, alimente) pe fondul războiului de la granița noastră de est. Propaganda rusă, dezinformarea, zvonistica, alarminsmul, combaterea fake news și războiul informațional orchestrat de Kremlin în țările fost comuniste au fost subiectele de discuție.

Profit News TV, emisiunea Talk News

Guest speaker la cursul Information and Media Literacy


Pe subiectul dezinformării și al educației media sunt invitat să vorbesc săptămâna aceasta la Institute for International Journalism-IIJ, în cadrul cursului News and Information Literacy, titular Dr. Jatin Srivastava. Am reluat semestrul la E.W. Scripps School of Journalism, Ohio University. Marți revin la întâlnirile față în față cu studenții americani pe tema mea de curs, Digital Media Research.

În ultimele zile am pus bazele unei mici comunități profesionale interesate de situația din Estul Europei, am pregătit câteva oportunități (conferințe, ateliere și programe comune cu colegii americani) pentru studenții și profesorii din țară. O bună ocazie a fost cursul de perfecționare organizat de Fulbright Events Team vinerea trecută, pe 11 martie. În cadrul workshopului Humanities & Social Sciences Manuscript Publishing & Peer Review Workshop am cunoscut alți câțiva cercetători bursieri.

Fulbright workshops

Grant Training Center a organizat evenimentul online „2022 Fulbright Visiting Scholar Workshop” care a reunit bursierii Fulbright din domeniul Humanities and Social Sciences aflați la diverse universități de pe întreg teritoriul Statelor Unite. Dr. Maria Esformes (Ph.D., University of Colorado) a fost key note speaker în cadrul atelierului de lucru cu o durată de 4 ore. Fiecare bursier a oferit feed back despre cercetarea la care lucrează, metodele folosite, rezultate parțiale, stadiul publicării. Evenimentul a fost susținut de U.S. Department of State și Bureau of Educational and Cultural Affairs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *