Blog

Fulbright Scholar în Ohio. A doua săptămână ca profesor de jurnalism într-o universitate americană. Athens și Columbus

Fulbright Scholar in Ohio. A doua săptămână ca profesor într-o universitate americană a însemnat un rimt și mai accelerat de muncă suprapus cu invazia Ucrainei de către Rusia lui Putin.

Cu studenții cursului meu – Digital Media Research

În ultimele zile asta am fost întrebat de multe ori despre situația de acasă de către studenții americani, de profesorii și jurnaliștii pe care îi intervievez cu privire la presa alternativă din America: le-am povestit despre familia mea, prietenii de acasă, așteptările pe care românii le au de la NATO, solidaritatea oamenilor simpli cu refugiații ucrainieni. Despre cât de mândru sunt de România și de reacția cetățenilor români la drama pe care o traversează Ucraina.

Nu știu ce vor aduce următoarele zile, dar pot relata la ce am lucrat în primele două săptămâni în Ohio State, Athens și Columbus: am aplicat mai multe chestionare, am luat interviuri pe tema mea de cercetare despre presa alternativă, despre pandemie, criza din Ucraina, dezinformare și războiul hibrid.

Interviuri cu profesori și jurnaliști despre presa alternativă

Am realizat interviuri cu Mike Reilley, SPJ digital trainer pentru Google News, predă la Department of Communication, University of Illinois Chicago, cursuri de data & digital journalism; a fost reporter la LA Times și web editor la Chicago Tribune;
Bill Reader este prof. de etică media și community media, news & information literacy la Ohio University, School of Journalism; a fost reporter, editor, fotograf în presa din Pennsylvania;
Razvan Sibii, Senior Lecturer, University of Massachusetts Amherst, Dep. Jurnalism, colaborator la Daily Hampshire Gazette.
Rob Hardin, photo editor și jurnalist la Dispatch Magazines in Columbus (în foto).
Săptămâna viitoare am programat interviuri cu Mary T. Rogus, prof. de Electronic media, TV News Reporting, TV News Election Coverage, la Ohio Univ, School of Journalism (o vreme a predat în Kiev) și cu Hans Meyer, prof. de media studies, a lucrat la The Desert Dispatch in Barstow, The Hesperia Star (California).

Relația cu media din România

În ultimele zile am avut intervenții tv în țară despre cum reflectă presa din SUA și despre cum se raportează studenții și profesorii de la School of Journalism, Ohio University, la războiul din Ucraina și la criza din Estul Europei și al NATO: la Realitatea Plus, la Digi24 și la Antena 3.

Digimatinal, Digi24

Conferință la Central State University, Historically Black University din Wilberforce


Dr. Eddith A. Dashiell, Director la E. W. Scripps School of Journalism, Ohio University m-a invitat să țin o prelegere la Central State University, Historically Black University din Wilberforce, Ohio (lângă Cincinnati). Acolo voi conferenția despre efectele războiului hibrid și ale propagandei ruse în România, Rep. Moldova, în țările din Estul Europei. Evenimentul va avea loc intre 18-22 aprilie în cadrul CSU Annual Communications Week.

Profesor de jurnalism în Athens, Ohio University

De luni intru în a doua săptămână de predare a cursului Digital Media Research. Trebuie să remarc nivelul ridicat de pregătire al studenților americani. Și faptul că, în ciuda prejudecăților noastre, americanii din Ohio, chiar și oamenii obișnuiți cu care am vorbit, taximetriști sau vânzători la supermarket, știu o mulțime de lucruri despre istoria României și despre ce se întâmplă în țările din Centrul și Estul Europei. Asta și pentru că bunicii lor au luptat în Europa pentru libertate în al doilea război mondial. Și ei sunt gata să facă același sacrificiu acum.

Cu Rob Hardin, photo editor și jurnalist la Dispatch Magazines

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *