Blog

Din lumea celor care nu cuvântă la televizor, dar o fac pe net

Ziaristul Alexandru Vărzaru exagerează cu ironie în ediţia din această săptămână a revistei Academia Caţavencu în articolul în care ne numeşte pe mine şi pe colaboratorii mei “creierul colectiv din spatele acţiunilor lui Remus Cernea.” Adevărul este că noi doar i-am sugerat lui Remus câteva din acţiunile neconvenţionale la care a recurs în pre-campanie pentru a capta atenţia, dar de cele mai multe ori propunerile lui au fost mai năstruşnice decât ale noastre.

Reportajul “Din lumea celor care nu cuvântă la televizor” vorbeşte de o “stare de deprimare din staff care s-ar fi atenuat”. Dimpotrivă. Deprimarea noastră abia acum începe:

Plin de idealişti, Partidul Verde este lipsit de resurse, banii sunt puţini sau aproape deloc, iar cei care îl sprijină pe Remus Cernea o fac doar pentru că sunt convinşi de ideile şi calităţile lui. Cu excepţia serviciului public de radio şi televiziune, candidatul la prezidenţiale Remus Cernea nu va fi foarte prezent la televizor. El va continua să nu cuvânte pe sticlă. Dar o va face pe net şi pe stradă, ca oricare alt cetăţean sătul de actuala clasa politică.

One Comment

 1. Adrenalina

  Faptul ca la tv vorbesc aproape exclusiv:
  (1) fosti securisti bazati si mincinosi
  (2) dezaxati ca becali sau vadim
  (3) vedete de showbiz care bubuie de prostie

  a contribuit la:
  – prostirea tineretului, cauzandu-i aspiratii absurde de imbogatire peste noapte;
  – deprimarea oamenilor peste 30 ani care ori sunt prea saraci si sunt scarbiti de ce e la tv si de politicieni, ori sunt putinii intelectuali (si ei destul de saraci), total dezamagiti de ineptiile celor ce apar pe sticla.

  De ce sa aduci la tv tineri culti si cu viziune, care:
  – sa spuna adevaruri – pe care politicienii fac orice sa le acopere
  – sa vorbeasca civilizat – cine are nevoie de o exprimare soft sau de neologisme, cand senzationalul si caterinca sunt cele care vand?
  – sa fie imbracati in stil propriu – nici la costumul functionaresc, nici la cracii goi+sani p-afara (cazul pipitelor la care raman romanii cu gura cascata)
  ?

  Daca nu esti politician/afacerist/showman, deci cu muuuuuulti bani (intra aici si showgirls, cu bani de la sponsorii care le intretin), romanii nu te cred si nu te respecta. Nu esti aspirational! Desi romanii se dau mari credinciosi, nu si-ar pune niciodata credinta intr-un Mesia modern: sarac, onest si reformator. Deci ce sa caute la tv un astfel de personaj?

  Mai bine ramane online, ca e gratis si necenzurat. Nu vei fi cunoscut decat de cateva mii de romani mai rasariti, adica exact de cei care NU CONTEAZA, pt ca desi inteleg cel mai bine ce se intampla & sunt cei mai informati, nu pot schimba nimic: nu voteaza („de scarba”) si sunt resemnati cu gandul ca vor fi mereu la mana statului (inflatia le va mari rata, banii pe care ii platesc ca si contribuabili vor merge in buzunarele celor care dau tunuri) sau… vor emigra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *