Blog

Geoană apare, Iliescu răsare!

Rătăcit de electoratul PSD pe care îl împarte cu Sorin Oprescu, Mircea Geoană a apărut la Biroul Electoral Central „să preia ştafeta” de la fostul preşedinte Ion Iliescu. În 1996 când a fost întrebat înainte de dezaterea din turul II dacă are emoţii cu Emil Constatinescu, Ion Iliescu declara că nu mai are demult aceste reacţii adolescentine. Pierdea alegerile. În 2009, la depunerea semnăturilor pentru intrarea în cursa prezidenţială, Mircea Geoană mărturisea cu glas tremurat că are emoţii.

În 1996, în dezbaterea finală de la TVR cu Emil Consantinescu, Ion Iliescu răspundea că este liber-cugetător la întrebarea „Credeţi în D-zeu?” Pierdea alegerile. În 2009 Geaonă îl invocă în direct pe toate televiziunile pe D-zeu (şi dacă ar putea şi pe Sfântul Duh) pentru a câştiga mandatul.

D-zeu şi liber-cugetătorul Iliescu sunt aşii din mâneca lui Geoană în jocul prezidenţial cu Zeusul politicii româneşti, Traian Băsescu. Într-o ţară aflată în derivă economică şi socială, preocuparea primordială a fostului marinar şi a fostului ambasador este cariera lor politică. Candidaţii se bat în numărul de semnături până acolo încât adunând milioanele de semnături de susţinere ale tuturor, au depăşit numărul cetăţenilor care vor vota propriu-zis!

PS: cea mai nouă modă în marketing politic este să îţi depui candidatura cu autocarul. Geoană şi Băsescu au venit la BEC ca fotbaliştii. O altă dovadă că îşi bagă picioarele!

One Comment

  1. Eugen

    Avea aerul unui pusti adus de mamica pentru prima zi de scoala…Bunicuta cu Prostanacu’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *