Blog

Comunicarea politică în era digitală: prezidențiabilii pe blog

Pentru că am fost invitat de Mircea Vasilescu de la Dilema veche in studioul Adevarul Live la o emisiune dezabatere despre comunicarea politică în era digitală, m-am pregătit pentru emisiune monitorizând ce comunică în mediul online (pe rețele sociale și pe bloguri) potențialii candidați, acum la doar 3 luni înainte de startul campaniei electorale prezidențiale.

Observăm că prezidențiabilul PMP, Cristian Diaconescu, are activ pe internet la adresa http://cristiandiaconescu.wordpress.com/ blogul său de campanie în care încerca să obțină mandatul de primar al Bucureștiului pentru PSD în anul 2008. Ultima postare pe blogul lui Cristian Diaconescu datează din perioada alegerilor locale de acum 6 ani, mai precis din 10 iunie 2008.

Prea mult timp pentru a alimenta cu conținut blogul personal nu mai are nici Victor Ponta care nu a mai scris pe blogponta.wordpress.com din martie anul acesta. Liberalii Crin Antonescu și Klaus Iohannis au site de știri și nu dețin un blog (au rămas în web 1.0) la adresele crinantonescu.pnl.ro și klausiohannis.ro.

Cei mai activi pe bloguri sunt „candidații” Mihai Răzvan Ungureanu și Cătălin Predoiu. Primul a postat cel mai recent text pe mrusenator.ro la începutul lunii iulie, iar cel din urmă scrie cu regularitate la predoiu.ro.

Vadim Tudor nu are un blog, ba chiar s-a delimitat de blogul http://corneliuvadimtudor.blogspot.ro/ construit de câțiva fani “binevoitori”; la fel Dan Diaconescu de http://dan-blog.ro/blogul-lui-dan-diaconescu.html.

În comunicarea politică 2.0 dacă nu îți faci tu blog, îți produc unul la cheie fanii-amatori sau îți fabrică o clonă competiția.

Oricum, pe cei mai mulți politicieni îi vedem până la refuz la televizor. În campanie își vor aminti însă că există și bloguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *