Blog

Victor Ponta: Mickey Mouse, Pinocchio sau Talentatul domn Ripley?

Spre deosebire de predecesorii sai din fruntea PSD care au avut o singura porecla in timpul mandatelor lor, Victor Ponta se afla intr-o situatie privilegiata. Iliescu a fost poreclit Bunicuta, Nastase a fost supranumit Bombonel, lui Geoana – pe nedrept i s-a lipit alintul iliescian – Prostanacul.

Victor Ponta a fost pe rand Pinocchio, Mickey Mouse si mai recent Talentatul domn Ripley.

Pe durata campaniei prezidentiale din 2014, concurenta a incercat sa-i construiasca candidatului Ponta imaginea de Pinocchio, celebrul personaj al lui Carlo Collodi. Pe acest subiect s-a lansat un clip electoral interpretat de 1Q Sapro pentru a intari perceptia.

Organizarea alegerilor in diaspora din 2014 a mobilizat pe retele sociale si in strada – intre cele doua tururi – pe protestarii solidari cu cetatenii din afara tarii care nu-si puteau exercita dreptul de vot. Asa s-a nascut lozinca „Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse„.

Un excelent portret a fost zugravit recent pe platforma contributors intr-un articol in care talentatul domn Ponta este comparat cu personajul principal din filmul Talentatul domn Ripley cu „Matt Damon in rolul unui baiat care se strecoara cu timiditate in inalta societate, adaptandu-se cameleonic si jucandu-si rolul de baiat simpatic tot mai bine pana cand se decide sa-l elimine pe titular pentru a-i lua locul.” Dar “talentatul domn Ponta nu a facut discipolat pe langa Ion Iliescu. Talentatul domn Ponta nu provine din generatia politica nasita de batranul bolsevic, generatie din care face parte mentorul său, Adrian Nastase. Talentatul domn Ponta s-a format la o alta scoala, nu a rigorismului bolsevic care solicita risc si spirit de conservare pentru a supravietui in jocurile de culise, nici la scoala landlorzilor tranzitiei, ca Adrian Nastase. Talentatul domn Ponta este produsul unei inginerii a tranzitiei, un om nou care este capabil de orice, pentru care minciuna nu este ocazionala, ci un mod de a fi, vitala asemeni respiratiei.”

Talentatul domn Ponta nu a frecventat nici scoala diplomatiei lui Geoana. Episodul in care Ponta l-a sfatuit pe Geoana sa minta la dezbaterea finala cu Basescu din 2009 a fost uitat de articolul din contributors.

Dar trasaturile definitorii comune din profilul la care trimit poreclele lui Victor Ponta sunt usor de inteles. Jurnalistii de la Hotnews aduc argumente in favoarea acestui portret numarand nu mai putin de 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna doar de cand este premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *