Blog

Ţepele lui Băsescu, un moft de-al lui Cernea

În vreme ce coaliţia imorală PSD-PDL se ceartă din pricina autocarelor cu care vor frauda alegerile, în timp ce feseniştii se faultează între ei aruncând unii pe alţii vina haosului economic care duce la devalorizarea monedei naţionale şi la degradarea vieţii românului obişnuit, în timp ce PRM-şitii se bat cu jandarmii prin şedinţele Consiliului General Bucureşti, Partidul Verde se ţine de acţiuni de gherilă civică nebăgate în seamă de presa prea ocupată de temele pe care i le dictează Boc sau Băsescu.

Remus Cernea încearcă să depăşească blocajul de pe media tadiţională şi propune publicului bucureştean acţiuni năstruşnice prin care amendează promisiunile electorale ale actualei clase politice. Nu cred că mai există cineva care îşi imaginează că Remus ţinteşte Cotroceniul când este atât de evident că gestul său de a candida este mai degrabă unul de protest şi de identificare a unei alternative la politicienii iresponsabili care populează lumea politcă românească.

Pornind de la promisiunea lui Băsescu din 2004 „La ţepe băieţi în Piaţa Victorie!”, (promisiune electorală băsesciană era lupta împotriva corupţiei guvernului Năstase), Cernea şi micul partid ecologist au înălţat câteva ţepe ascuţite în care trecătorii au fost invitaţi să îi tragă pe cei care au minţit mai tare la alegeri în ultimii 20 de ani.

Nu puţini au fost tinerii care care au strigat organizatorilor că pentru personajele politice din afişe nu este deloc suficient o ţeapă simbolică. Cum evenimentul a fost unul paşnic şi ironic la adresa minciunilor electorale, ecologiştii i-au poftit pe cei mai recalcitranţi să înfingă copiile xerox după pozele politicienilor nu în una, ci în mai multe ţepe. Trecătorii mai în vârstă au mărturisit că deşi simpatizează cu acţiunile lui Cernea, convingerea lor este mai mult decât ceea ce fac în agora, verzii nu vor putea face în altă parte. Şi asta pentru că experienţa de viaţă a acestor oameni trecuţi prin comunismul construit de Ion Iliescu şi de Traian Băsescu, le spune că idealişti ca Remus Cernea nu vor fi lăsaţi să intre în cursa prezidenţială de foştii politruci care se joacă cu soarta celor mai tineri şi care ţin cu dinţii de locurile calduţe din Parlament sau din Guvern.

4 Comments

  1. simpatic

    Aici in site este OK, dar competitia este foarte dura.
    ps: detaliul ideilor este prea fragmentat.
    succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *