“Tătuca” Iliescu îl compară pe Băsescu cu Hitler

Preşedintele de onoare al PSD (fost PDSR, fost FSN, fost PCR), Ion Iliescu, etichetează vehiculata alianţă dintre PDL- Emil Boc, PRM-Vadim Tudor şi PNG-Gigi Becali din Mişcarea populară drept o mişcare fascistă, iar pe in iniţiatorul ei, Traian Băsescu, îl compară cu Hitler. Această strategie de mesaj a funcţionat în alegerile din 2000, dar atunci  extremistul Vadim Tudor se confrunta în turul al II-lea cu Ion Iliescu.

Chiar şi în eventualitatea unor vagi asemănări între Mişcarea populară şi Mişcarea legionară, acuzaţiile venite din partea fostului preşedinte al României sună ridicol şi prea puţin credibil. Un fost preşedinte de ţară care nu a lămurit şi care nici măcar nu s-a preocupat să afle cine sunt vinovaţii pentru morţii din 1989, un fost preşedinte de stat care a încurajat venirea minerilor la Bucureşti pentru a stopa protestele „golanilor” din Piaţa Universităţii nu are căderea morală să pună etichete partidului lui Emil Boc care până una alta nu au recurs la violenţa anilor ’90 pentru a se menţine la putere.

Cu atât mai puţin Iliescu nu are cum să invoce numele lui Hitler în favoarea sa: mineriadele din 1990-1991 şi guvernarea PDSR a lui Văcăroiu împreună cu PSM, PUNR-Funar şi PRM-Vadim sunt orori practice prin care a trecut România, în vreme ce Mişcarea populară a lui Traian Băescu este doar un balon de săpun.

3 thoughts on ““Tătuca” Iliescu îl compară pe Băsescu cu Hitler

  1. Cine vorbea?!, el care are nesimtirea sa se mai exprime asupra situatiei actuale a tarii, a tinerilor, indiferent de cine ar fi fost la putere – cine ne-a adus in situatiile astea? De ex: ca firme private, lanturi de supermarketuri sa taie la ordinea zilei copacii din jurul constructiilor lor (ca la Focsani de exemplu), fara sa planteze macar UNU in loc!
    Acum inteleg de l-au omorat pe Ceausescu, pe vremea lui nu se intampla asa ceva…

  2. Procesul lui Ceauşescu a fost unul sumar, cu un avocat al apărării care era mai mult acuzator decât apărător al Ceauşeştilor. Sunt multe întrebări legate de moartea soţilor Ceauşescu.

  3. Comparatia este total nefondata dupa cum ne explicati dumneavoastra domnule Momoc…mai degraba Iliescu este copia fidela a lui Hitler. Sper ca cei mai varstnici politicieni sa iasa din joc si sa le dea si tinerilor sansa de a schimba ceva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *