Luca Niculescu, Alex Dima, Ovidiu Ohanesian şi Aurelian Nica la Serile FJSC

Luca Niculescu, Ovidiu Ohanesian şi Aurelian Nica vin în această toamnă la Serile FJSC. Alex Dima completează (şi o spun fără ironie) acest careu de aşi ai mass-media din România.

Doi dintre invitaţi au urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării‚ Universitatea din Bucureşti şi se reîntorc acum să le vorbească studenţilor facultăţii unde şi ei au învăţat noţiunile de bază ale profesiei: Luca Niculescu a urmat cursurile FJSC, UB, promoţia 1995. Celălalt absolvent de FJSC este Aurelian Nica, producător executiv al filmului Lumea văzută de Ion B. şi al serialului HBO, În derivă.

Alex Dima va vorbi pe 1 noiembrie despre întîmplările şi experienţele sale din viaţa de reporter de teren la România, te iubesc. Iar Ovidiu Ohanesian ne propune pe 23 noiembrie o dezbatere în care să abordăm teme controversate de la răpirea jurnaliştilor în Irak până la la primul WikiLeaks din România. Puteţi consulta programul Serile FJSC aici!

Primul le va vorbi studenţilor Luca Niculescu: pe 19 octombrie, la ora 18, la sala 614, etaj 6, în Complex Leu. Nu l-am invitat pe Luca Niculescu pentru că a primit mai multe premii pentru radio şi televiziune: premiul (Asociaţiei Profesioniştilor din Televiziune) APTR 2008 pentru talk-show şi premiul APTR 2011 pentru emisiune-magazin. Nici măcar pentru că Institutul European din România l-a desemnat în 2010 Personalitatea Europeană a anului. Luca va vorbi la FJSC despre profesia de jurnalist şi despre talk-show-ul de televiziune.

Intitulată “Secretele unui interviu cu Preşedintele” dezbaterea nu este una despre Traian Băsescu, deşi el ocupă temporar această funcţie. Tema centrală a discuţiilor este despre pregătirea, documentarea şi realizarea unei emisiuni de televiziune la care invitaţi sunt cei mai puternici oameni ai zilei. Pentru că unii boboci FJSC au unele dubii în legătură cu profesia sa, îl vom întreba pe Luca Niculescu dacă se consideră jurnalist sau doar un simplu moderator de talk-show şi dacă reuşeşte personal, ca amfitrion, să îi convingă pe invitaţi să vină în studio ori dacă un producător se ocupă de această sarcină. Ne va povesti şi dacă în alegerea şi abordarea temei din emisiune este influenţat de şefii săi din TVR ori dacă înainte de talk-show le predă PR-iştilor întrebările pe care le va adresa invitaţilor, mai ales atunci când invitat este Preşedintele.

Luca Niculescu va răspunde şi altor întrebări: ale studenţilor din sală sau celor pe care mi le puteţi sugera aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>