Blog

Dacă ar dispărea câinii, omul şi-ar pierde şi ultimul prieten (II)

Politicienii de la putere au venit cu o soluţie finală pentru ca Bucureştiul să fie „fără maidanezi” şi au găsit şi mulţi susţinători: eutanasierea câinilor fără stăpân! Membrii şi simpatizanţii PDL au ridicat corturi în intersecţiile din oraş, strâng semnături, împart fluturaşi. O campanie încrâncenată, cu „vinovaţi” care nu se pot apăra şi cu „avocaţi” care nu se aud!

PDL comunică bucureştenilor zilele acestea că dacă semnează pentru omorârea câinilor comunitari, Bucureştiul va deveni un oraş fără maidanezi. Capitala României va fi mult mai frumoasă, mai sigură, mai puţin aglomerată.

Desigur, toţi bucureştenii îşi doresc ca aceste biete animale să nu mai trăiască pe stradă. Desigur, toţi acuzăm animalele când latră şi muşcă oameni! Dar nu toţi ne dorim moartea acestor patrupede. Nu toţi bucureştenii cred în eutanasiere.

Întreaga argumentaţie şi soluţia finală propusă de PDL este de la un capăt la altul iraţională şi inumană! Argumentul financiar invocat într-o perioadă de criză financiară ar fi trebuit să fie argumentul de forţă al celor care susţin eutanasierea! Dar acest argument este cel mai ridicol dintre toate.

Fluturaşul PDL afirmă următoarele:

– 375 este costul îngrijirii lunare a unui câine într-un adăpost amenajat.

– 300 de lei este pensia minimă garantată.

– 42 de lei este alocaţia lunară pentru copii.

Absurdul argumentului financiar al acestei campanii îşi trage seva din faptul că cei care strigă hoţul sunt chiar hoţii: PDL – partidul de la Guvernare, PDL – partidul care controlează Consiliul General al Municipiului Bucureşti împreună cu aliaţii săi PNG şi PRM, PDL este exasperat de felul cum sunt cheltuiţi banii publici!!

Partidul direct responsabil de faptul că cifrele acestea arată în aşa hal, se miră cu neruşinare pe fluturaşi că mai mulţi bani sunt „alocaţi” câinilor decât bătrânilor şi copiilor. Partidul care închide şcoli şi spitale, partidul care susţine tăierea şi impozitarea pensiilor, partidul care a redus alocaţiile, partidul care taie cu inconştienţă banii din concediile maternale se miră că sunt mai mulţi bani alocaţi pentru câinii maidanezi. Acelaşi partid care a stabilit în Consiliul Primăriei Generale câţi bani trebuie să fie cheltuiţi pentru maidanezi ne povesteşte indignat pe fluturaşi că nu se poate aşa ceva!

Nu ar fi fost mult mai simplu dacă din condei, PDL ar fi schimbat cifrele şi dacă ar fi alocat mai mulţi bani pensionarilor şi copiilor şi mai puţini câinilor din adăposturi? Evident, pentru PDL aceasta nu e o soluţie. Iar soluţia lor mizează pe iritarea bucureştenilor, pe frustrările oamenilor care au nevoie de vinovaţi care să plătească fără judecată. Soluţia PDL este exterminarea câinilor fără stăpân. Eutanasierea. În felul acesta banii publici alocati adăposturilor de căţei vor putea fi cheltuiţi, spre exemplu, pentru borduri.

De multe ori, în discuţii pe care le am cu amicii apare ideea: bine, dar nu ar trebui să ne preocupe mai mult orfanii, văduvele, sărmanii? Ba da, este răspunsul firesc. Dar câţi dintre cei care nu fac nimic pentru căţei, fac ori au făcut vreodată ceva pentru orfani, văduve, sărmani?

Traian Băsescu a avut o obsesie pentru câinii vagabonzi în primul său mandat de Primar al Capitalei. I-a transmis-o Elenei Udrea şi urmaşilor din PDL. Asta nu înseamnă PSD ar fi cu mult diferit. Ion Iliescu este suspectat că este vinovat pentru mineriadele din 1991, pentru morţii din 1989. Iliescu a canalizat frica şi ura oamenilor împotriva oamenilor. Băsescu, Udrea, Boc folosesc „reforma” pentru a înfometa o populaţie sărăcită şi needucată. Ei canalizează frica şi ura oamenilor împotriva oamenilor şi împotriva câinilor. Pe Iliescu nu l-am putut opri. Pe Băsescu şi pe Udrea mai avem timp să o facem.

Ura împotriva propriului popor pare a guverna atât PDL, cât şi PSD. Aceşti politicieni nu au prieteni. Sunt „câinoşi”. Se mănâncă între ei (exemplul cel mai recent: Geoană şi Ponta). Aleargă după ciolan. Fiecare dintre ei vrea un os de ros.

Un etolog spunea cândva: „Nu le spuneţi oamenilor că sunt câini, porci sau măgari. Pentru că jigniţi animalele!” Niciun câine nu a făcut atâta rău oamenilor pe cât fac zilnic politicienii din PDL şi PSD. Dar aceste personaje politice, care îşi spun oameni, şi-ar dori să dispară rapid toţi câinii de pe pământ. Să rămânem şi noi restul, ca şi ei: singuri, fără prieteni.

One Comment

  1. traian

    Problema e una si mai mare. NU SE CHELTUIE 375 RON PENTRU UN CAINE / LUNA IN „ADAPOST”! Suma reala e de cel putin 10 ori mai mica. (Stiu pentru ca am 10 caini ai mei si mai am in grija inca vreo 3 ai vecinilor). Asta chiar daca intr-adevar cainii ar fi ingrijiti in adapost! Dar adaposturile primariilor sunt lagare de exterminare, cainii sunt lasati fara hrana, fara medicatie. Banii in schimb, pe hartie se cheltuie „pentru ei” si de fapt sunt bagati in buzunar de… stim cu totii cine. Eutanasia e de cel putin 2 ori mai costisitoare decat sterilizarea deci se declara „eutanasiati” multime de caini care nu-s nici agresivi, nici bolnavi incurabil, dar cine poate controla? Sunt de fapt injectati ori cu motorina sau otet in plamani sau inima, batuti pana la moarte, otraviti… iar banii, care pe hartie sunt cheltuiti cu „moartea fara suferinta” sunt iarasi varati in buzunare… „Ingrijitorii” si „prinzatorii” acestor lagare de exterminare sunt imbecili cu clase mai putine ca trenul, cu porniri sadice, carora schelalaielile de durere si frica ale animalelor le ridica probabil moralul, ii bucura, ii multumeste, din moment ce rad cu pofta in timp ce fac asa monstruozitati. Suboameni care le inseala bietilor caini insasi increderea ancestrala in oameni, torturandu-i cumplit si omorandu-i cu frenezie. Caini blanzi, cuminti, de multe ori deja sterilizati (de voluntari ai ONG-urilor sau pur si simplu de oameni de buna credinta, cu banii proprii, de care statului fioros si lacom, oricum nu-i pasa). DECI TOATE „DATELE” PREZENTATE DE PD-L IN FLUTURASII AIA SUNT MINCIUNI. PLus ca trepadusii lor au reusit sa stranga semnaturi prin dezinformare si minciuna – multi din oamenii care-au semnat pe listele lor au crezut ca semneaza pentru sterilizare, nicidecum pentru omorarea cainilor – asa li s-a spus de catre trepadusii portocalii prezenti la corturi!!! TOTUL PENTRU BANI SI PUTERE. VOR SA AIBA FONDURI PENTRU CAMPANIA VIITOARE. Eu nu inteleg nici aberantul „drum spre eutanasie” a unui caine propusa de stat: prins, sterilizat, cazat 30 zile, apoi ucis! Au strans la un loc toate optiunile ca sa poata deconta si deturna miliarde ca fiind cheltuite cu „bunastarea” cainilor!!! In mod normal, un caine trebuie luat (de oameni, nu de hingheri) dus la clinica, sterilizat, tinut intr-un adapost real cateva zile si returnat exact de unde a fost luat. Astfel exista si controlul „zona asta am rezolvat-o, trecem la urmatoarea”, pentru ca nu mai exista migratie, neramanand locuri libere. Majoritatea cainilor deja au un protector, un om care le duce grija, ii hraneste si, uneori chiar ii adaposteste la vreme rea. „SOLUTIA” propusa de PD-L ar adanci problema, n-ar rezolva-o. DAR EI ASTA VOR! PENTRU RULAREA CAT MAI MULTOR CAINI SI DETURNAREA CAT MAI MULTOR BANI!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *