Blog

Ciocnirea seminariilor şi conferinţelor

După emisiunea de la Infopro, în weekend, la 10 dimineaţa mă întâlnesc cu prietenii de la organizaţia non-guvernamentală World University Service, prima oară de când Hans Hug – părintele organizaţiei – nu mai e printre noi. Întâlnirea pentru mine va fi şi o dovadă că dl Hug a rămas şi trăieşte în sufletele membrilor WUS, dar şi că organizaţia supravieţuieşte morţii fizice a liderului, ducând mai departe ong-ul în direcţia în care dl Hug îşi dorea să o ducă.

Eu voi încerca să demitizez acolo tezele lui Huntington despre Ciocnirea civilizaţiilor, amintind despre faptul că cercetătorul a scris această carte pentru a strânge bani pentru nunta fiicei sale… Provocarea, de altfel serioasă, la care invitaţii şi referenţii vor trebui să răspundă este întrebarea: „Vom asista la ciocnirea civilizaţiilor post-moderne? “

Seminarul World University Service România în colaborare cu Fundaţia Konrad Adenauer are loc sâmbătă, 27 septembrie 2008 la Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, din str. Batistei 15, Bucureşti.

Se va dezbate acolo despre Cele mai importante teze ale lui Samuel Huntington (Simona Pop, WUS- Romania), De la „războiul rece” la „războiul civilizaţiilor”? (prof. dr. Gelu Ciocîltan, Institutul de Istorie N. Iorga, Bucureşti), Despre fundamentalism şi ideologie ( prof. dr. Constantin Micu, PUB Bucureşti ), iar subsemnatul va aşeza Tezele lui Huntington între mit şi realitate moderând şi discuţiile de la final. Intrarea este liberă, aşa că cu cât suntem mai mulţi, cu atât mai bine.

Şi dacă tot suntem la capitolul invitaţii, mai am una pentru începutul săptămânii viitoare: Politica 2.0, Cum se câştigă alegerile în era digitală. Evenimentul la care vor lua cuvântul Phil Noble, consilierul lui Obama, Adriana Săftoiu şi Bogdan Naumovici, se va desfăşura la Hotel Intercontinental, Sala Rondă, pe 30 septembrie.

Revin cu un post despre Serile FJSC, primele ediţii pe 2008-2009: Publicitatea on-line şi Presa scrisă şi literatura.

2 Comments

  1. Rrarresh

    Toni, vii la Politica 2.0?:)

  2. admin

    Raresh, in caz ca intereseaza pe cineva, programul meu pentru zilele urmatoare ar fi: Sustin comunicarea publica “Tezele lui Huntington între mit şi realitate”, în cadrul conferinţei cu titlul „Vom asista la ciocnirea civilizaţiilor post-moderne?“ organizată de World University Service împreună cu Fundaţia Konrad Adenauer la Casa de Cultură Friedrich Schiller, sâmbăta, 27 septembrie 2008, de la 10 la 13. Luni voi fi la prezentarea raportului analiză a ştirilor tv din perspectiva interesului public Un om a muşcat o ştire II – ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei. Marţi, dacă eşti acolo, ne întâlnim la Politica 2.0, Cum să câştigăm alegerile în era digitală.

    Ar mai fi şi Serile FJSC, dar mai sunt câteva kestii de pus la punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *