Blog

Anonimi și profitori ai revoluției din 1989

Aveam 12 ani în 1989. Pe 22 decembrie dimineața stăteam la coadă la pâine când tata a plecat în centru cu coloana de manifestanți a muncitorilor de la uzina „23 August” pentru a se întoarce la Inter unde fusese cu o noapte în urmă. Nu am mai știut nimic de el 5 zile, s-a întors acasă abia după Crăciun.

Am petrecut câteva nopți pe la vecinii care se uitau la Revoluție la televizor, aceeași vecini care și-au luat carnete de revoluționari și au profitat ani la rând de taxe și impozite anulate. Ca mulți români, taică-miu e dezamăgit astăzi de profitorii revoluției, de falșii revoluționari, de cei care au pus mâna pe putere la televizor în timp ce oamenilor din piață le șuierau gloanțele pe la urechi. Și taică-miu a trăit 21-22 decembrie cu iluzia că e suficient să îndepărtezi un om pentru a schimba un regim, pentru a câștiga libertate, democrație și un trai decent.

Tata nu are regretul comunismului. Sărăcia și tirania lui Ceaușescu sunt mult mai îngrozitoare decât toți profitorii, puciștii, iliești, năstașii, băseștii care țin România pe loc de atunci. Tinerilor care s-au sacrifcat pe 21-22 decembrie 1989, celor care și-au riscat viața ieșind în stradă trebuie să le mulțumim chiar dacă România nu este astăzi așa cum și-au imaginat ei când l-au dat jos pe Ceaușescu. Îi mulțumesc tatălui meu și anonimilor ca el pentru curajul și nebunia lor din decembrie 1989. Nu este vina lor că nici după 24 de ani nu avem încă o clasă politică decentă care să merite sacrificiul românilor obișnuiți.

2 Comments

 1. Michael Pascu

  Tind sa cred ca multi daca ar fi stiut cat de rau este acum nu si-ar mai fi riscat viata! (Datorita varstei, pot sa imi formez doar o opinie mijlocita, aceea este, ca inainte era mai bine. Dar este irelevant)

  DACA, daca inainte era mai bine, atunci am putea sa ii invinovatim pe ADEVARATII revolutionari,

  DAR ma uit la IUGOSLAVIA (fosta), Irak, Siria, s.a.m.d….astfel daca ei nu il inlaturau pe Ceausescu, noi acum eramBAMBARDATI, deci ESTE MAI BINE ca au facut SACRIFICIUL SUPREM, pentru care le sunt recunoscator si ar trebui sa le fim cu totii.

 2. Michael Pascu

  (Datorita varstei nu am cum sa imi formez o opinie nemijlocita, si atunci spun cu rezervare ca din ce am citit si discutat a fost mai bine atunci. Dar este irelevant)

  Chiar daca era mai bine atunci, sau nu, daca martirii evenimentului ’89 nu faceau sacrificiul suprem, atunci cu noi s-ar fi intamplate ce s-a intamplat cu Iugoslavia (fosta), Iraq, Libia, Siria s.a.m.d. ERAM BOMBARDATI !!!

  (Bombardati ca sa cedam, si apoi divizati. Mi-a fost confirmat de un cunoscut ca asta era planul, sa fim divizati, Transilvania sa se duca, Moldova la fel. Dar poporul roman a fost prea puternic, unit. Acum parese ca nu mai este.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *