Adelin Petrişor, la Serile FJSC, pe 10 mai

Adelin Petrişor este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de război din România și singurul care și-a împlinit visul pe care-l au toți băieții în copilărie: a zburat cu IAR-ul, cu MiG-ul 21 Lancer, cu F 16 american, cu JAS 39 Gripen, cu Eurofighter-ul Typhoon.

S-a născut în1975, la Buzău și a terminat Facultatea de Drept, nu Jurnalismul. E căsătorit cu fosta mea colegă de la FJSC, Maria Coman, știristă la Antena 3. Cei doi au lucrat împreună la Tele 7 abc.

El a fost, timp de 9 ani, corespondent special al Antenei 1 şi mai recent a devenit reporter special la RealitateaTV.

A publicat la Humanitas un album de fotografii de război, intitulat Corespondent de război. Are patru premii APTR, a transmis din zone de conflict, Irak, Kosovo, Liban, Israel, Algeria, Albania, Iugoslavia, Gaza și Cisiordania. E autorul unui documentar despre centrul de detenție de la Guantanamo și al unor interviuri, în exclusivitate, cu Yasser Arafat, Ehud Barak și Benjamin Netanyahu, liderul spiritual al Hezbollah, ayatolahul Mohammad Fadlallah, sau cunoscutul terorist sârb Arkan.

Adelin va veni cu unul dintre aceste interviuri şi reportaje la Serile FJSC. Luni, 10 mai, orele 19, la R3.

One thought on “Adelin Petrişor, la Serile FJSC, pe 10 mai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>