Petrişor Obae (de la paginademedia.ro) de vorbă cu studenţii FJSC

Ne plângem că nu se mai face jurnalism de investigaţie, că nu se mai investeşte în anchete, că ştirile se culeg doar de pe agenţii, că nu se iese din birou pentru reportaj, că jurnaliştii au ratat menirea de watch-dogs şi că se comportă ca lap-dogs, că ziaristul este mai preocupat de plata ratelor la bancă decât de libertatea de exprimare şi de informare corectă.

Când vorbim despre presă invocăm inevitabil tonomatele şi mogulii. Îi considerăm jurnalişti pe Mircea Badea şi pe Dan Buzdugan şi îi numim analişti pe Dan Diaconescu şi pe Bendeac. Ni se face jenă sau suntem luaţi peste picior când auzim/pronunţăm termenul de “deontolog”.

Studenţi la jurnalism, oameni de presă cu nume, bloggeri de succes, vedete media fac confuzii intenţionat sau din ignoranţă. Mulţi vor să fie prezentatori meteo, prezentatori de show-uri tv, prezentatori de orice numai să fie pe “sticlă”, închipuindu-şi că astfel vor fi jurnalişti.

Pe 7 Decembrie, de la ora 18, la o nouă ediţie Serile FJSC , dezbatem împreună cu Petrişor Obae despre Jurnalismul “de modă veche”, despre cum se făcea această profesie şi despre cum se mai face pe alocuri.

Petrişor Obae a făcut reporterie în 1999 la agenţia de ştiri Mediafax, la secţia Life. Apoi a fost redactor al newsletterului specializat Media & Advertising Club. Trei ani mai târzu s-a mutat la revista AdMaker (sau Advertising Maker). A urmat Capital, perioadă în care a câştigat premiul Tânărul jurnalist al anului, secţiunea Media, pentru un interviu în care şeful Radiodifuziunii de atunci, Dragoş Şeuleanu, nu reuşea să-i explice cum a făcut campanie pentru PSD în ziarele străine, din bani publici. A lucrat apoi pentru Evenimentul zilei. Recent a lansat proiectul de succes paginademedia.ro

One thought on “Petrişor Obae (de la paginademedia.ro) de vorbă cu studenţii FJSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>