Blog

Geoană oprit de independentul Oprescu. Băsescu liber la al doilea mandat

Preocupaţi uneori de cursa pentru Cotroceni, pariorii din PSD au la dispoziţie două variante pierzătoare. Liderii social-democraţi se pregătesc de finish-ul campaniei lui Geoană (cunoscut printre sociologi şi ca Geoan), deşi nici nu s-a dat startul în campania electorală oficială. Hrebeciuc şi compania au de gând să retragă sprijinul acordat preşedintelui PSD, iar luptele interne de partid vor slăbi şi mai mult şansele PSD.

Prima variantă pierzătoare a Social-democraţilor era Mircea Geoană. A doua variantă pierzătoare este mult mai pasională, întrucât meciul s-a mai jucat o dată (la Primăria Capitalei). Sorin Oprescu, independentul, va candida din nou cu sprijinul PSD, acum că Preşedintele Băsescu pozează şi el în independent în campania prezidenţială.

PNL nu iese din umbră, iar candidatul liberal la prezidenţiale nu reuşeşte să încarneze nici speranţele schimbării, nici ale ieşirii din criză. Cum Crin Antonescu este la fel cum era la început, adică outsider, zilele acestea de criză financiară, se cheltuie enorm şi inutil pe campanii electorale. Partidele se pregătesc să arunce milioane de euro pe sacoşele cu mălai, Antenele lu Voiculescu se inflamează în zadar prin Mircea Badea, Valentin Stan şi Bogdan Teodorescu, iar Realitatea care flutură în vânt, fierbe la foc mic.

Traian Băsescu este deja învingător. Preşedintele va copia în noiembrie modelul de succes al fiicei sale care a candidat independentă, dar cu sprijinul PDL, la alegerile europarlamentare. Prezenţa la vot va fi probabil sub 30%, dintre care 35% îl vor alege pe Preşedintele în funcţie în primul tur. În cel de-al doilea tur, scenariul e previzibil: indiferent cine va veni de pe locul doi, Băsescu va câştiga al doilea mandat cu 50,9%. Vom avea ceea ce merităm – un preşedinte ales de 15% dintre românii cu vârste de peste 55-60 de ani.

9 Comments

 1. El Ciu

  Eu nu l-as declara pe Antonescu infrant de pe acum 🙂 Mai este mult timp la dispozitie. Sa nu uitam ca Base a intrat in cursa prezidentiala pe ultima suta de metrii in 2004, si a reusit intr-o luna sa stranga cat s-a chinuit Nastase in 4 ani..

 2. Mihai Pitesti

  Romania are nevoie de un presedinte tanar, nu de un presedinte ales de 15% dintre romanii cu varsta peste 50 de ani. Si acel presedinte care poate scoate tara asta din rahatul in care au bagat-o Basescu&Co este Crin Antonescu! El este sansa noastra, a tinerilor!

 3. akmon86

  Antonescu va castiga daca oamenii cu bun simt din Romania se vor mobiliza. Este anormal sa consideram ca intr-o campanie tr sa castige cine striga mai tare

 4. Lutine

  Crin Antonescu are sanse foarte mari sa castige alegerile din toamna. E timpul pentru o schimbare, sincer m-am saturat ca dupa atatia ani de la revolutie sa fim condusi tot de FSN.

 5. Valy

  Crin Antonescu nu este un adversar despre care trebuie sa se afirme ca este invins inainte de a intra efectiv in lupta. El este un adversar de temut, care prefera sa insereze si inteligenta in campania sa( un lucru pe care nu multi il fac), un cadidat demn de luat in seama, un candidat demn de a reprezenta Romania.

 6. Balaurul

  Crin nu e infrant. se tine tare si o sa reuseasca. lasati sa candideze. oricum au cazut toti in inimile oamenilor mai ceva ca intr-o prapastie.
  Geoana a pierdut teren, base e mort in parc pe o banca, gigi e europarlamentar sau vrea si presedinte si oprescu are destule saracu….
  incepe spectacolul

 7. Paula

  Este nevoie de un presedinte al tuturor romanilor ! Si aceea persoana este Crin Antonescu ! Este cel mai capabil sa conduca Romania !

 8. Aldous Huxley

  N-am incredere in ceea ce spui. Nu-mi place numele tau. Nu suna deloc romanesc.

 9. Pinochio

  Adminul are un nume neobisnuit. E clar ca e vandut strainilor:) Rusilor, maghiarilor sau italienilor? Cred ca mai degraba… klingonienilor:) Huxley, de pe ce planeta ai aterizat recent? Houston, do u copy?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *