Blog

Albă ca Zăpada sau Partidul Verde?

Remus Cernea a ales-o pe Albă ca Zăpada. Desigur, o metaforă pentru noua formaţiune pe care şi-ar dori să o înfiinţeze legal. Un demers imposibil (financiar vorbind, având în vedere resursele de care ştim că dispune), dar idealistul Remus ne-a obişnuit cu iniţiativele sale imposibile.

Decizia prietenului Remus vine pe fondul unor neînţelegeri valorice şi personale cu Partidul Verde asupra cărora nu aş vrea să insist. Ca strategie de comunicare şi de imagine, noua sa aventură comportă mult mai multe riscuri decât câştigurile electorale sperate.

Ştiam despre încercarea politică a lui Remus de a profita de discuţia din spaţiul public despre magica Albă ca Zăpada, declanşată de consilierii prezidenţiali. A pretinde că eşti fecioara preacurată, adică a accepta ceea ce alţii au aruncat ca momeală pe piaţa politică, înseamnă a înghiţi momeala şi a le face respectivilor jocul.

Adversari sau colegi din campanii electorale anterioare, oameni de comunicare politică şi ziarişti m-au întrebat dacă iniţiativă lui Remus este o glumă. Mai mulţi jurnalişti au zâmbit, probabil şi mai mulţi comentatori vor râde zilele următoare.

Sfatul meu de comunicare vizavi de recenta intenţie a lui Remus a fost permanent să nu se asocieze cu aşa-numitul Partid Albă ca Zăpada. Cum nu mi-a ascultat punctul de vedere, am întrerupt colaborarea. Dacă există un alt partid, de ce să nu exprimi foarte clar cum se numeşte formaţiunea, ce misiune şi ce program are?

Ca orice om politic român, Remus Cernea alege din sfaturile specialistului în comunicare şi transmite publicului doar ceea ce conştiinţa sau intuiţia îi dictează. În campania prezidenţială, comunicarea dintre noi doi a fost excelentă. Dar după rezultatul obţinut în alegeri şi după creşterea vizibilităţii sale, mai mulţi au încercat să îi devină prieteni şi sfătuitori. Unii au reuşit şi l-au convins că este mai bine pentru el să iasă acum din Partidul Verde, ba chiar să anunţe noul proiect cu titlul neinspirat de Albă ca Zăpada.

Îi doresc succes politicianului Remus Cernea. Dar le atrag atenţia celor care în pre-campanie l-au sfătuit să anunţe că „îşi va da foc” în faţa TVR, ca şi celor care l-au încurajat recent să anunţe apariţia Partidului Albă ca Zăpada că riscă să îl acopere de ridicol. Până când şi până unde vor merge, va decide doar Remus Cernea.

5 Comments

 1. Alex Olaru

  „Gandeste Indraznet” e una, Alba ca Zapada e alta! Cu parere de rau pt Remus, sunt si eu de parere ca alegerea facuta se apropie de penibil. Nu stiu cat loc mai au subtilul, sarcasmul, ironia, fie ea fina sau grosolana intr-o societate in care oamenilor le-a ajuns pana-n gat…Remus cred ca uita ca nu traim in Islanda.

 2. gratefull

  Permiteti un off-topic?

  Ma bucur foarte mult ca am dat peste Antonio Momoc cautindu-l pe Toni Robert.
  Sint o „victima” a inchiderii Infopro si inca din 12 septembrie m-am intrebat unde o sa ii mai aud pe preferatii mei, Ernest si Toni. (Precizez ca nu am participat niciodata la nici un concurs radiofonic, dar ascultam Infopro de dimineata pina seara din 2005 incoace, astfel ca pot spune multe, din perspectiva ascultatorului, despre schimbarile prin care a trecut postul).
  Pina cind o sa anuntati la ce post de radio va mai pot auzi, va rog sa ma credeti ca ma bucur ca am gasit acest site. E o redescoperire a unui om pe care il apreciam oricum. Dar acum si mai mult cu cit spune/ scrie lucruri interesante cu care, intr-o masura, am si eu de a face in munca mea.
  Toate cele bune.

 3. Antonio Momoc

  @gratefull, la rândul meu mi-am pus această întrebare: ce vor face ascultătorii de InfoPro când vor auzi altceva pe frecvenţele preferate? Sper că nu se vor muta chiar toţi pe Magic sau pe Europa FM.

  Cert este că Media Pro pregăteşte un proiect nou de AC, apropiat de muzica Radio InfoPro din ultimele 6 luni. Va emite probabil în Bucureşti şi poate îl reauziţi acolo pe Toni Robert.

  Vă mulţumesc pentru aprecieri: port tot respectul şi toată simpatia pentru ascultătorii care au petrecut timp ascultând emisiunile mele.

  Antonio Momoc vă sta aici la dispoziţie şi pe emailul am@antoniomomoc.com

 4. Catalin

  Da, Remus a picat in capcana. Si asta o sa-l coste cariera lui politica. La inceput am avut incredere in el pana cand, s-a produs o schimbare. Pacat ca nu-si da seama ca cineva din jurul lui nu joaca corect. Ar fi bine ca Partidul Verde sa treaca peste aceasta „despartire” si sa-si vada in continuare de program. Verzii sunt de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *