Blog

Gala Serile FJSC 10 ani

In noiembrie 2005 l-am invitat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii pe regizorul Cornel Mihalache sa proiecteze studentilor filmul documentar “1989 – Sange si catifea”. A acceptat imediat. Urmarisem documentarul cateva seri la rand pe TVR si am fost intrigat de reactiile si raspunsurile copiiilor de 12-14 ani care era intrebati de catre jurnalisti ce stiu despre Ceausescu si revolutia din 1989.

Mihalache a venit cu aceleasi intrebari pentru studentii Facultatii de Jurnalism. A filmat la FJSC cu o echipa TVR si a produs apoi filmul “Ora de curs”. Asa a inceput. Am fost invitati de TVR in decembrie 2005 in studiourile din strada Pangrati sa vorbim cu protagonistii revolutiei, iar Serile FJSC au continuat in ianuarie 2006 cu dezbateri cu jurnalisti, ong-uri si sindicate despre independenta TVR si a radioului public. Nu ne-am lamurit nici dupa 10 ani cine sunt responsabilii pentru mortii revolutiei, cum nici de ce nu reusim sa avem un serviciu public de radio si televiziune independent de partide.

Pe 26 noiembrie 2015 implinim 10 ani de Serile FJSC, cu peste 50 de editii si peste 50 de invitati. Unii dintre ei au disparut intre timp: jurnalista Magdalena Boiangiu de la Dilema Veche, George Pruteanu – TVR si Ralu Filip de la CNA. Doi dintre fostii nostri invitati sunt in inchisoare: Dan Diaconescu de la OTV a venit la debate in 2007 impreuna cu regretatul Ralu Filip si Ioana Avadani de la Centrul pentru Jurnalism Independent. DD a fost condamnat in 2015 la cinci ani si jumatate de inchisoare pentru santaj. Pe Iulian Badescu, cand l-am invitat noi in 2007 la o dezbatere despre presa locala, era directorul ziarului “Republicanul” Prahova; un an mai tarziu a intrat in politica, a devenit primarul Ploiestiului in 2012, iar 2015 a fost arestat.

Lista invitatilor si istoria evenimentului in cuvinte si in imagini se poate parcurge aici, pe blog, la sectiunea Serile FJSC. De 10 ani reporteri, producatori, jurnalisti, vedete de televiziune, lideri de opinie, ong-isti, sindicalisti, publicitari si relationisti, oameni de comunicare si de media cu influenta in randul tinerilor le vorbesc studentilor Universitatii din Bucuresti la Serile FJSC. Pe acesti oameni ii invitam alaturi de noi pe 26 noimebrie la un pahar de sampanie. Au confirmat deja ca vor fi in sala: regizorul Cornel Mihalache, Mircea Radulescu – TVR, Paula Herlo – ProTV, Romania te iubesc!, Petrisor Obae – Paginademedia, Alex Dima – ProTV, Romania te iubesc!, Luca Niculescu – RFI, Tudor Musat de la Digi 24, Vlad Craioveanu – Radio 21, Radio Tananana, Cristi Pantazi de la Hotnews, Adelin Petrisor – reporter TVR, Catalin Stefanescu – realizator TVR, Dragos Patraru – realizator TVR, Catalin Dobre – director de creatie la McCann Erickson.

Inainte de premierea speakerilor si de gala, organizam si o dezbatere: despre responsabilitatea presei si internet cu Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pandaru si Florin Negrutiu.

Evenimentul va avea loc la Aula Magna a Universitatii din Bucuresti cu incepere de la ora 18. Intrarea la Serile FJSC a fost si este intotdeauna libera.

Sponsorul Galei Serile FJSC este Lidl Romania care a ales sa sprijine acest produs educational 100% romanesc pentru anul universitar 2015-2016. Partenerii media sunt: TVR, Digi24, BIZ, Ziare.com, Paginademedia.ro, Business24.ro, Sapte Seri, DOR, HotNews.ro, studentie.ro, Radio Tanănana, Republica.ro, Romaniapoztiva.ro, Iqool. Sunt alaturi de noi: Universitatea din Bucureşti, TailorAd si Editura ALL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *