Blog

Cine îl sfătuieşte pe Boc?

Emil Boc a obişnuit atât de mult publicul cu absurdul încât nimic nu mai uimeşte la acest mic prim-ministru. Nici măcar faptul că politicile economice sunt făcute după ureche sau după declaraţii decupate din ziare nu mai stârneşte râsul nimănui.

Cu ocazia asumării Codului Muncii, premierul a citat o falsă declaraţie a unui laureat al Premiului Nobel pe care au publicat-o ziariştii de la Ziarul Financiar. Redacţia Critic Atac are meritul de a fi observat că jurnaliştii ZF au citat incorect, au atribuit o serie de teze ori au dat un alt sens spuselor economistului Christopher Pissarides.

Consilierii în probleme economice i-au servit premierului o anume declaraţie ca fiind reală. Iar micuţul prim-ministru şi-a susţinut pledoaria în favoarea contractelor pe durată determinată (invocând în ajutorul său o sursă de autoritate care susţine contrariul) cu aceeaşi aroganţă cu care alt permier ne îndemna să-i numărăm ouăle.

Diferenţa dintre cei doi mari politicieni este că pe actualul premier nu îl sfătuiesc consilierii să spună prostii, ci să dea citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *