Blog

Plebiscitul Elenei Udrea. O victorie portocalie previzibilă

Într-un Consiliu general al Bucureştiului dominat de PDL-PNG-PRM, întrebările propuse de PDL pentru Referendumul din 26 iunie sunt penibil de tendenţioase. Este ca şi cum ai întreba ghici ciupercă ce-i?

1. „Vă doriţi o capitală cu şapte administraţii controlată de 217 consilieri aleşi pe liste de partid?”

Cine poate fi atât de nebun să răspundă DA? Cui îi plac listacii? Cine nu vrea reducerea cheltuielilor publice?

2. „Va doriţi ca şi consilierii generali să fie aleşi uninominal asemenea primarilor de sector?”

Mai are sens să întrebăm aşa ceva la Referndum? Oare nu cheltuim banii publici în mod inutil?

Întrebările au fost impuse în Consiliu general pe buletine cu 26 de voturi pentru, 21 împotrivă si trei abţineri. PD-L şi Elena Udrea vând bucureştenilor iluzia puterii populare printr-un plebiscit al cărui rezultat previzibil înseamnă o victorie clară a soţiei lui Cocoş, chiar dacă participarea la vot va fi nesemnificativă. O prezenţă redusă la urne nu îi va împiedica pe portocalii să comunice că peste 80% dintre bucureşteni au ales exact aşa cum au propus democrat-liberalii să fie administrată Capitala. Până la urmă în democraţie contează doar cei care se exprimă politic. Iar PD-L a dovedit că ştie din plin să profite de această pseudo-democraţie plebiscitară folosindu-se de referendum cu prilejul alegerilor prezidenţiale (2009).

3 Comments

 1. oana86

  Scopul PDL este sa dovedeasca slaba prezenta la urne si nu o pot face decat cu astfel de intrebari. Majoritatea s-au simtit jigniti cand au auzit intrebarile, insa s-ar putea ca toate astea sa se vada in rezultatul alegerilor viitoare cand oamenii ii vor sanctiona prin vot.
  Pe de alta parte, lumea nu trebuie sa le faca pe plac si tocmai de aceea este nevoie sa vina la vot sa le demonstreze ca vointa lor este mai presus de sarlatania PDL.

 2. Antonio Momoc

  Nu mi-am imaginat vreodată că voi susţine boicotul la urne.

  Prezenţa la acest Referendum, oricât de mică va fi, nu va face altceva decât să legitimeze rezultatul obţinut de PDL, pentru că cei mai mulţi bucureşteni se vor duce să răspundă DA la cele 2 întrebări.

  Aşa că celor care au de gând să meargă la urne le doresc să îşi anuleze votul!

 3. Alina

  Eu am să merg… dar voi scrie cu markerul, cu majuscule „ÎMI PLAC MICII”. Sau ceva la fel de potrivit cu întrebările astea stupide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *