Blog

Ziua Libertății Presei: ReStart – pentru un jurnalism de calitate

De Ziua Mondială a Libertății Presei, 3 mai 2021, împreună cu Agenția Națională de Presă AGERPRES și cu Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind am relansat proiectul „ReStart – pentru un jurnalism de calitate”. Din partea FJSC am semnat la Casa Presei acordul de parteneriat alături de directoarea ANP AGERPRES, Claudia Nicolae și de Cristi Godinac , Președintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind.

„ReStart – pentru un jurnalism de calitate” a fost inspirat de conceptul The Ethical Journalism Initiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor. Proiectul ReStart oferă studenților FJSC oportunități de participare la activități redacționale, prin redactarea de ştiri sau realizarea de fotografii ori materiale video, îndrumați de jurnaliști AGERPRES și MediaSind. Studenţii la Jurnalism care vor participa la proiect vor primi legitimaţii de presă AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video vor fi publicate.

Primul eveniment al noului parteneriat va fi organizat online pe 10 mai 2021, de la ora 17, împreună cu studenți, jurnaliști și reprezentanți ai asociațiilor profesionale. Facultatea de Jurnalism va găzdui sub brandul SERILE FJSC o conferință pe tema „Libertatea presei din România în pandemie”. Voi modera dezbaterea la care vor lua cuvântul Petrișor Obae (Paginademedia.ro), Mihai Rădulescu (TVR, membru AZIR), Claudia Nicolae (director AGERPRES), Cristi Godinac (președinte MediaSind), Brândușa Armanca (jurnalist, AZIR), Rodica Șuțu (jurnalist, FJSC), Marian Petcu (istoric, profesor FJSC). Link de acces la conferință: meet.google.com/hxo-hsqf-eqj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.