Blog

La FJSC, profesorii sunt “ăia” pentru studenţi. Să fie selecţia de la admitere de vină?

Studenţii FJSC sunt, ca şi ţara în care trăim, mereu surprinzatori. Ştiu, veti spune, vorbeşte un profesor, e din tabăra cealaltă, nu are cum să fie obiectiv. La care eu am o obiecţie: predau de 6 ani la FJSC, dar în tot acest timp am fost simultan student. După primul master în comunicare, prin 2001 când eram preparator, făceam masterul nr. 2 la SNSPA. Cum am devenit asistent în 2005, am intrat la doctorat. Sunt student la doctorat la Sociologie şi astazi, deci cunosc foarte bine şi «din interior» cum gândesc studenţii de la FJSC, FSPA, SNSPA, SAS pe unde am fost ori sunt mai departe student. Şi cum şi cât gândesc. Iar studentii de la FJSC au ceva deosebit.

La FJSC sunt uimit zilnic de tratamentul pe care studentul îl aplică profesorului. Şi ca să fiu şi mai explicit, sunt uluit de lipsa totală de respect faţă de catedră a unora dintre studenţi… şi nu sunt puţini. Sunt mereu surprins de băşcalia care se face la seminar, de neseriozitatea cu care sunt pregătite seminariile de către cei mai mulţi studenţi, de faptul că, aşa cum îmi spunea anul trecut o boboacă, ei “sunt tupeişti, deci sunt liberi” şi asta e posibil să ne deranjeze pe noi profesorii.

Tupeu egal libertate, sau cam aşa ceva. Recunosc, ca băiat crescut în cartierul Pantelimon, apreciez tupeul pe stradă, în spatele blocului, în gaşcă, când e necesar să faci critică social-politică, dar nu la facultate. E adevărat ca fără tupeu nu reuşeşti în cartier, poate nici în presă, poate nici în societatea românească, dar garantat reuşeşti la facultate: va mărturisesc asta ca student timid, cu două joburi în presă în vremea studenţiei, şi mai mereu bursier.

La şedinţa de Catedră la care am asistat astazi, s-a spus la un moment dat că mare parte din studentii FJSC ne percep pe noi, “profesorii” ca pe “ăia”. Am rămas cu gura căscată. Nu pentru că ni se spune «ăia», ci pentru că nu eram singurul, ba chiar eram ultimul care afla. Aflasem pe propria piele dis-de-dimineaţă:

Am întârziat la seminar din pricina traficului. Cu câţiva studenţi m-am întâlnit pe hol, cu alţii la lift. I-am întors din drum, mai ales că unii aveau nevoie de acest seminar pentru a-şi mări notele. Pe culoar, înainte să intru în sala de curs, unul dintre studenţii din anul I, (nu-i dau numele pentru că realmente cred că fiecare are dreptul să greşească şi să se îndrepte) mă întreabă dacă a «venit ăla de Pact». I-am răspuns că ”eu sunt ăla de Pact”.

Studentul nostru a continuat cu tupeul (cu libertatea?) şi m-a întrebat dacă m-am supărat din atâta lucru. Nu, nu m-am supărat pe el. Nu, nu va lua o nota mică pentru că n-a citit nimic la Pact pentru astăzi. Nu va lua note mici nici la Pact, nici la Sociologie, nici Politologie, nici la Merketing politc. Nu este „bunul simţ” criteriul după care dau note.

Dar bunul simţ, educaţia, respectul, echilibrul sunt notele pe care şi le dau unii altora oamenii în societate. Si mai ales la şcoală. La bun simţ, unii din studenţii FJSC sunt restanţieri.

59 Comments

  1. Rrarresh

    Domn’ profesor, stiti deja ca sunteti unul dintre cei mai respectati profesori. Asa cum e ‘respectul’ studentilor, eu cred ca sunteti unul dintre cei mai respectati. Cine sa fie respectat? Coman? N.Tudorel de la PAO? Hari? Cine? In mod sigur nu se compara definitia respectului dvs. cu cea a studentilor. Dar, v-am mai spus, sunteti apreciat. Si niciun alt profesor nu e in aceeasi masura. Si nici nu au de ce. Cel putin din punctul meu de vedere. Eu ma gandesc asa: ce au realizat oamenii astia? Imi preda ‘Tehnici ale succesului in comunicare’ Aurelia Vasile. Domn’ profesor, gandesc gresit? Aurelia Vasile vine cu maxi-taxi-ul din Magurele, unde sta, are un salariu mic ( pentru ca stiu ca nu e mare ) si plange la seminarii pentru ca o supara studentii care, de-ai dracu’, ii spun ca-l iubesc pe Ceausescu. Nu e un model pentru mine. N-a reusit nimic. E doar ‘o terminata’. Si nu am adoptat eu termenul. Momoc nu e. Nu e respect, e apreciere. Si pentru unii asta conteaza. Respect, profu’!

  2. Rrarresh

    Si, daca stam sa ne gandim, o mai fi si selecita de vina. Am dat si scris si oral. Si am intrat la ID. Am facut un an acolo si am dat examen la zi si d-abia atunci am luat o nota decenta. V-am si avut in comisie. Cred ca examenul oral schimba cu mult aspectul actualilor boboci. Fata-n fata cu 3 profesori…Acolo se vedea ‘stiinta’…Plus notele de anul asta. Cea mai mare, 8.40. Pai eu am luat 8.50 la scris. Si am scris un film erotic.:) Si am intrat al 37-lea atunci. Clar o decadere. Nu credeti ca studentii sunt din ce in ce mai slabi?

  3. lovingvama

    Profesorii „ăia” sunt cei care nu reuşesc să se facă plăcuţi.

    Şi mai este o subcategorie pentru „ăia”, din care fac parte profesorii necunoscuţi, fără importanţă.

    Asta se întâmplă oriunde, nu doar la FJSC.

    Dar este o chestie cu care nu sunt de acord (cu toate că nu e cazul meu): profesorul nu trebuie respectat doar pentru titlul de profesor pe care îl deţine, ci pentru că merită să fie respectat.

    Ah, încă o chestie: profesor nu este cel care doar ocupă această funcţie, ci acela care chiar reuşeşte să înveţe studenţii.

    Aş putea scrie un articol întreg pe tema asta… chiar e bună de o dezbatere 🙂

  4. lovingvama

    Mda… ce exprimare! Dacă aţi putea să umblaţi puţin prin style.css, să faceţi caseta asta de comentarii mai mare şi să schimbaţi fontul…

    Nu mai văd ce am scris mai sus şi nu mai am imaginea de ansamblu 😐

  5. Matei

    Tony, salut! Te-am trecut la blogroll. Ne vedem la Seri joi 😉 spor!

  6. Matei2

    salut Tony. Tot eu sunt. Am intrat de pe blog-ul proiectului de care iti spuneam ca il desfasor in facultate. A vision of students today. Poate intri sa citesti si imi lasi si mie un feedback.mersi!

  7. un student

    sunt de acord cu ce ati spus,numai ca odata cu trecerea timpului ne-am schimbat toti:si studenti si profesori.astazi profesorii(unii dintre ei),te ironizeaza daca spui ca ai un job si nu iti permit sub nici o forma sa recuperezi un seminar pierdut…..deci adevarul e undeva la mijloc

  8. Georgiana

    Domnu’ profesor, sunt o fosta studenta FJSC. Si o fosta masteranda de la SNSPA. Cu tot respectul trebuie sa va contrazic si sa le iau partea colegilor mei mai mici. Nu cred ca studentii de la SNSPA sau de la alte facultati particulare sunt mai buni, mai respectuosi sau mai de bun simt. Dimpotriva. Sunt prosti, ingramaditi si singura calitate pe care o au este ca isi parcheaza masina langa cea a profesorului. Studentii de la FJSC au o valoare a lor, sunt sclipitori chiar si in lipsa de respect (nu toti, majoritatea) si vor sa reuseasca. Sunt mai speciali si asta se vede oriunde s-ar duce- intr-o redactie, intr-un club din Regie sau pe strada. Faptul ca ii intrec uneori pe proprii profesori in cariera si in gandire le atrage adesea antipatia acestora. Cred ca „vina” este a unora dintre profesorii nostri care nu reusesc sa depaseasca conditia de „aia”.

  9. Shiva

    selectia de la admitere nu e vinovata pentru lipsa bunului simt, ci pentru altceva…ca sa citez o colega „oare oamenii destepti nu dau la fjsc?”.

  10. admin

    Rarresh, te astept joi la 6, la „Serile FJSC”. Respect!

  11. admin

    Lovingvama, o sa rezolv si chestiunea cu fontul. Deocamdata iti raspund asa: dezbatera propusa de mine era cea legata de „bunul simt” al unor studenti FJSC. Tu vrei sa vorbim in schimb despre Profesor. Accept provocarea: si disting in continuarea celor spuse de tine intre doua categorii. 1)”Aia” care nu merita respectul si 2)Profesorii care il merita.
    Cei care merita respectul (2) sunt cei care, spui tu, stiu sa se faca placuti in randul studentilor, sunt populari, stiu sa explice. (1)”Aia” sunt cei nepopulari, nerespectati de catre studenti. Sunt de acord ca exista in orice scoala o asemena perceptie si o astfel de viziune.

    Problema e insa alta. Daca acceptam aceasta clasificare ii acceptam si criteriile. Or, criteriile in acest caz sunt incomplete: cat de mult imi place mie profesorul, cat de mult am inteles din ce spune. Nu pot fi total de acord cu aceste criterii in evaluarea Profesorului. Si asta pentru ca dincolo de charisma, legitimitatea Profesorului este data de autoritatea lui stiintifica. De pilda, nu imi placea profa de mate in liceu, nici nu o intelegeam (nu imi placea nici matematica si in consecinta nici materia), dar asta nu inseamna ca pretindeam ca stiu matematica. Din acest considerent aveam respect pentru profa de mate, pentru ca nu ii puteam pune la indoiala autoritatea epistemica. Cine eram eu sa o judec? Ce realizasem eu? Ce articole stiintifice scrisesem in trigonometrie?? Cum de alti elevi intelegeau mate si eu nu?

    De aceea revin si spun: Profesorul nu poate fi contestat de catre student la capitolul stiinta. Pentru ca autoritatea profesorului poate fi contestata doar de catre alti profesori, de catre alte autoritati din domeniul in care acel profesor activeza. Problema profesorilor incompetenti este cum au ajuns sa predea daca nu au competente? Trebuie sa raspunda cei care i-au pus acolo, care i-au acreditat. Corijarea in sistem trebuie facuta de catre cei care dau titlurile stiintifice si nu are cum sa fie facuta de student sau elev.

    Profesorul poate fi contestat de catre student la capitolul popularitate sau charisma. Dar din experienta spun ca multi din profesorii mei antipatici ca oameni, mi-au fost buni pedagogi si sunt excelenti oameni de stiinta.

    Ideal e insa sa se intalneasca legitimitatea charismatica cu cea epistemica la un Profesor cu P mare.

    Ceilalti pot fi profesori cu p mic, dar cata vreme nu avem cunostintele lor in domeniu, merita respectul nostru, cel putin cu r mic. (chiar daca nu le acordam si simpatia).

  12. admin

    Matei, tu din ce categorie de profi faci parte??

  13. admin

    unui student,

    sa fii ironizat pentru ca ai job are iarasi legatura cu absenta bunului simt, adica cu regulile de minima buna purtare… nu poti spune unui profesor „ala”, cum nu poti ironiza pe cineva (student sau zilier) ca munceste!

    partea cu recuperatul seminarului nu pot sa o cred. Poti detalia?

  14. admin

    Georgiana,

    ma bucur ca iti aperi facultatea. E normala reactia ta.

    Dar exagerezi cand spui ca studentii de la SNSPA sau de la particulare „Sunt prosti, ingramaditi si singura calitate pe care o au este ca isi parcheaza masina langa cea a profesorului.” Nu sunt toti prosti. Poate doar slab pregatiti, necititi, dezinteresati, cum sunt multi si la FJSC. Eu nu contest asta. Stiu ca nu prea se omoara nimeni cu cartea. Uimirea mea a venit din faptul ca la alte institutii de invatamant superior (si pe la colturi si prin barfe) se vorbeste altfel despre profesori, si li se spune „profesori”, nu „aia”!

    Chiar crezi ca „este o calitate” sa iti parchezi masina langa cea a profesorului? Ma mir… nu vad ce legatura are asta cu scoala sau cu bunul simt! Si la FJSC este parcare si pentru studenti si pentru profesori.

    Spui ca „Studentii de la FJSC au o valoare a lor, sunt sclipitori chiar si in lipsa de respect”!!
    Glumesti? Ce poate fi sclipitor in lipsa de respect? Ce e sclipitor in lipsa de bun simt, in absenta unei minima moralia, in absenta celor 7 ani de acasa, in lipsa de modele, in lipsa de valori? Tu lauzi „originalitatea injuraturilor poporului roman” sau nu inteleg eu ce vrei sa spui??

    „Studentii FJSC sunt speciali in cluburile din Regie si pe strada”? Si ce fac ei atat de special incat ii recunosti din gesturi cum ii vezi si iti spui: „Aaa, sunt studenti de la FJSC!”

    Afirmi ca studentii FJSC „ii intrec uneori pe proprii profesori in cariera si in gandire si asta le atrage adesea antipatia acestora”. Cum ai facut aceste masuratori? Cariera universitar e diferita de cea din PR, publicitate sau jurnalism. Cum le poti compara??

    Iar despre partea cu gandirea, m-ai convins si mai putin! Spune-mi si mie cu ce masori tu cine gandeste mai mult? Sunt foarte curios in legatura cu acesta inventie!!

    Conditia de „aia” nu poate fi depasita. Nu ai cum sa depasesti o perceptie. Ea poate fi cel mult schimbata. Dar e nevoie de mult timp, de educatie si de mult bun simt de ambele parti!

  15. mincos

    in anul I eram socat ca toti studentii ieseau de la seminar ca sa raspunda la mobil… sau, chiar mai rau, raspundeau de fata cu profesorul. asta in conditiile in care, la liceu, nu se gandea nimeni sa faca asa ceva (nu stiu cat din bun simt, cat de frica profesorului, oricum…)

    acuma sunt anul IV si deja nu ma mai surprinde acest aspect, ba chiar mi se pare ca a devenit ceva firesc…

    dar se poate si mai rau: adineauri a fost un concert cu ioan gyuri pascu… inainte de inceperea concertului, o tipa il vede pe gyuri in fata ei si-i zice prietenului, gagiului ei mai precis: „uite-l, ma, si pe asta!”

    cum sa arata ASTA bun simt fata de un profesor, cand nu poate avea bun simt fata de un artist pe care a venit sa-l vada?

  16. admin

    Shiva,

    multi oameni destepti dau la FJSC. Multi intra, multi pica.

    Nu analizam aici inteligenta studentilor. Nici macar cunostintele lor. Ci lipsa celor 7 ani de acasa. Sau mai bine spus, ne intrebam cum sa ii ajutam pe unii studenti sa depaseasca stadiul de liceu, sau pe unii, pe cel de gradinita?

  17. admin

    mincos, ai dreptate: nu mai avem nimic sfant, nu mai avem repere morale, nu mai recunoastem nici o autoritate.

    Tocmai de aceea e pacat ca nici macar profesorii nu mai cred in menirea lor de a educa si de a forma cetateni.

  18. lovingvama

    Of, cred că e un subiect muuuult prea amplu… şi aveţi dreptate, în mare parte, în răspunsul dvs.
    E târziu şi nu-mi dau seama dacă am înţeles bine… oricum, e cert că profesorii (cei universitari, cel puţin) nu pot fi contestaţi în legătură cu bagajul de cunoştinţe. Dar cred că poate fi contestat modul lor de predare (iar asta o spun din experienţa proprie, pe care am dobândit-o, din păcate, în mai multe cazuri).

    Într-adevăr, sunt foarte mulţi tineri (nu neapărat studenţi la FJSC) care nu ştiu ce înseamnă respectul. Cred că vina este atât a părinţilor care nu ştiu să-şi educe copiii, cât şi a şcolilor primare şi gimnaziale, care mai presus de toate trebuie să formeze oameni.

    Şi tare am eu impresia că, încet, încet, se schimbă valorile în societatea noastră…

  19. Denisa

    Domnule profesor,

    Am multe sa va spun. Imi doresc s-o fac fata in fata, pentru ca nu aici e locul pentru asta.

    Dar, in afara de asta, o sa adaug ceva. Plec de la un exemplu concret. Mi-am permis sa va spun la un seminar de Politologie pe care l-am sustinut cu dumneavoastra ca ne tineti peste pauza si ca intarziem la seminarul urmator, iar ca doamna Raluca Radu ne atentioneaza mereu sa nu mai intarziem. Mi-ati raspuns ca la seminar dumneavoastra face regulile si se incheie atunci cand spuneti („aveti chef”) dumneavoastra. Complet de acord.

    Stiti, v-am admirat cunostintele si mi-a placut seminarul de Politologie, am invatat cu placere si chiar simt ca am ramas cu ceva, mai ales dupa ce mi-am facut lucrarea semestriala. Ati fost corect la notare si mi-ati castigat respectul din acest punct de vedere. Dar, la auzul acelor vorbe, n-am putut sa nu va arunc imediat in categoria „aia”.

    Pentru ca nu suntem numai studenti, numere, statistici, suntem si oameni, la fel ca si dumneavoastra. Si cum apelam la dumneavoastra atunci cand avem nevoie de un serviciu (o invoire, o amanare, un sfat), adica va consideram fiinte umane capabile sa ne inteleaga, asa avem si noi nevoie sa fim tratati.

    Concluzia, ca sa n-o mai lungesc aiurea, este sa incercati sa ne priviti ca pe niste fiinte umane, nu ca pe niste robotei care trebuie sa isi indeplineasca „norma studenteasca” si atat. Un numar de puncte acumulate la seminar, prezente si alte alea, si apoi la revedere.

    Pentru ca noi, studentii, reactionam imediat in fata unei atitudini deschise. Nu cordiale, doar deschise. Si o pot confirma toti profesorii calzi (nu indulgenti) si deschisi in fata noastra.

    Stiu ca nu faceti din relatia amicala cu studentii un scop in viata, dar haideti sa facem un mic efort. Pentru ca puteti fii un profesor excelent (si m-ati convins de nenumarate ori ca aveti pregatirea necesara), dar pentru actul didactic e nevoie si de putin suflet, imi permit sa adaug.

    Luati comentariul meu lung ca pe o sugestie extrem de binevoitoare, nu ca pe o critica. Si poate ca nu-mi permit sa va dau sfaturi, dar sper sa va pese de parerea unei studente care v-a apreciat ca profesor, dar nu v-a simtit deloc deschis catre studenti si care s-a izbit de un zid cand a incercat sa comunice.

    Si apoi mai vorbim de categoria „aia”…

  20. Denisa

    *puteti fi un profesor… (imi cer scuze, greseala facuta din graba)

  21. Georgiana

    Ma vad nevoita sa intervin din nou. Dupa cum era firesc si dumneavoastra ati luat apararea cadrelor didactice, insa analizand aproape mot a mot cuvintele mele ati cam pierdut esenta ideilor ce se doreau comunicate.
    In nici un caz nu am cautat sa iau apararea lipsei de respect, a proastei cresteri si a dezinteresului fata de scoala. Am exagerat unele lucruri pe parcurs in scopul de a le evidentia si nu de a aduce la rang de cinste prostia si nesimtirea.
    Ceea ce am vrut sa spun este ca studentii FJSC au si ei nevoie de mai multa intelegere si comunicare din partea profesorilor (tocmai pentru ca nu sunt la Politehnica sau la matematici). Stiti foarte bine ca la iesirea din facultate li se cere experienta, altfel n-au valoare in presa. Asta nu inseamna ca nivelul cerintelor si al educatiei ar trebui sa scada. Dimpotriva. Dar pentru asta trebuie sa fie si profesori mai bine pregatiti, mai relationati cu domeniul pe care il predau astfel ca studentul cand iese de la seminar sau de la curs sa ramana cu ceva, oricat de putin, in cap. (a fi profesor nu inseamna sa te impui prin forta si batjocura asa cum face uneori domn Moraru). Si asta e doar unul dintre exemple…
    N-am spus ca toti profii sunt la fel la FJSC. Pentru ca desi am auzit pe multi absolventi sau inca studenti cat de rea e facultatea asta, eu continuu sa o apar (asta include ca imi apar si profesorii pentru ca ei tin facultatea, nu?!).
    Mi se pare ca parerile proaste sunt reciproce. Profesorii nu prea ii vad seriosi pe studenti,iar studentii ii vad cine stie cum pe profesori. E cumva o bariera si niste prejudecati care se interpun inutil. Insusi faptul ca unii dintre studenti scriu pe blogul dumneavoastra e o dovada ca ar putea fi mai interesati de scoala decat credeti. Poate ca fac prostii uneori si se poarta urat tocmai pentru a fi bagati in seama de domniile voastre. Ia ganditi-va putin!
    In concluzie, as vrea sa va reamintesc un lucru pe care domnul profesor Mihai Coman ni l-a spus in primul an de facultate (pe langa multe altele): „Facultatea noastra e cea mai buna facultate de jurnalism din Europa de Est”. Doar impreuna, studenti si profesori sau viceversa puteti sa o mentineti la acest standard.

  22. admin

    Draga Denisa,

    seminarul de “Politologie generala” este intodeuna mult prea scurt. Sa nu uitam ca dintr-un curs de an, cursul de “Politologie” a devenit unul de semestru. Ceea ce se preda la Facultatea de Stiinte politice in 3(mie in 4) ani, trebuie concentrat la Jurnalism intr-un singur semestru in care ne intalnim o data la 2 saptamani. In consecinta, mereu raman idei neduse pana la capat, discutii neterminate, lucruri neexplicate suficient. Unii studenti se pot mira de ce au obtinut o nota mica daca nu explici la timp lucrurile nespuse de ei sau care au fost explicate eronat in referat. Din acest motiv ti-am spus ca seminarul “se termina cand vreau eu”. Pentru ca stiam ca erau lucruri de adaugat, de inteles si nu era cazul sa incheiem in acel minut. Poate am gresit dorind cu tot dinadinsul sa explic si celor care nu se grabeau la urmatorul seminar si nu ti-am dat tie drumul sa pleci.

    Multi alti colegi ai tai pot confirma insa ca pleaca de la seminarul meu cand au de dat un interviu de angajare, cand trebuie sa ajunga la serviciu, sau mai nou, intr-o alta cladire pentru un alt seminar. Aici nu esti deloc informata: ca unul care a muncit in presa in vremea studentiei inteleg mai bine ca oricine situatiile de mai sus.

    In rest, “relatia mai deschisa cu studentii” e o chestiune de perspectiva. Daca vei vorbi cu cei care ma cunosc dintre studenti (si imi pare rau ca nu esti printre ei), vei afla cu uimire ca relatiile mele cu multi studenti sunt amicale… De la recomandari de carti de specialitate, la recomanari de filme,expozitii etc pana la sfaturi si suport pentru angajare.

    Relatia profesor – student impune insa niste limite. O relatie prea “deschisa” il va pune pe acel profesor in dificultate la un moment dat. Mai ales cand vine vorba despre “relatiile cu studentele”, iar tu esti “studenta”. Stii, suntem la o facultate de comunicare si barfa e sport national. Se spun multe prostii pe internet sau la bere despre asistentii FJSC. Nu imi permit statutar o relatie “mai deschisa” decat cea care ti-a fost oferita. Nu inteleg ce vrei sa spui atunci cand afirmi ca “pentru actul didactic e nevoie si de putin suflet”…

    PS: desi tu “ti-ai permis sa ma arunci in categoria profesorii < ăia>” (ca sa te citez) pentru faptul ca te-am tinut la un moment dat dupa incheierea unui seminar spunand suveran ca seminarul se termina cand decid eu, personal continuu sa te apreciez pentru intrega ta activitatea de studenta in general. Si ca sa vezi ca nu sunt suparat, te invit si la lansarea cartii “Activisti marunti” despre care voi scrie cu prima ocazie pe blog!

  23. admin

    Georgiana,

    am un mesaj pentru studentii de la noi care „vorbesc de rau” FJSC sau care o injura: De ce nu abandoneaza FJSC? De se complac in aceasta situatie? Daca lucrurile sunt atat de rele aici, atat de neplacute, de ce nu renunta?? Nu ar fi asa mai onest? De ce totusi se chinuie si sufera la FJSC acesti oameni tineri??

  24. admin

    Fac o marturisire: in urma discutiilor declansate aici am luat 3 decizii:
    1) voi veni cu metroul la fjsc (azi a fost prima zi)
    2)nu voi mai tine studentii fjsc nici un minut peste ora de inchidere a seminarului/cursului.
    3) ma voi adresa studentilor FJSC cu „domnule si domnisoara studenta”! (asa cum si obisnuiam in primii ani de predare, dar la rugamintea si chiar insistenta unor grupe am renuntat la acest mod de adresare. A fost o greseala!)

  25. Rrarresh

    Nu, domn’ profesor! E perfect asa. Nu va luati dupa ce spune Denisa. Nu suntet si n-o sa fiti un ‘ala’.

  26. admin

    Rarresh, nici tu nu poti sa dormi? Denisa are dreptul la o opinie, iar opinia ei imi confirma ca studentii FJSC chiar apreciaza dupa niste criterii contextuale anumiti profesori catalogandu-i „aia”. E semn ca mai avem de lucrat la educatia unora dintre ei! Dar nu e acesta motivul pentru care ne-am ales aceasta onorabila profesie?? (vezi, deja am inceput sa vorbesc cu acesta, aceasta, ca sa evit asta, ala, aia etc:)

  27. politicianul real

    Nesimtita e lumea in care traim de la primul pas pe asfalt. Acolo , pe asfalt , ti se lipeste prima guma de adidas ; 10m mai incolo eviti primul burtos cu ghiul de aur care are propria strada ,; in autobuzul plin asculti concertul vietii tale din muzica de bach (pardon guta-puta)
    De la acesti oameni straini cu totul nu putem (din pacate ) cere respect.
    Insa , dragi colegi ai FJSC , sa nu uitam ca „punem la comun” vreo 3 ani. Bun . Aici intra in scena „domnisoara deja jurnalista” sau „tupeistul Tuca in devenire” care zic : Auzi tu Bubico! „ASTIA” au impertinenta sa nu inteleaga ca eu am un job ..ca sunt o persoana importanta! Mari profesori ce sunt ei! Sa faca bine sa imi dea 5 ca altfel le arat eu !
    Bai fratilor , voi nu realizati ca un om care face un doctorat si care are mai multe diplome decat arborele vostru genealogic va stie aerele de „jmecheri” ca pe propriul buzunar?
    alegerea de a vi se va adresa cu „domnilor studenti” e dovada unui nivel la care oportunistul de doi lei care zice „haideti , dom’ profesor – v-ati suparat dintr-atat?” n-o sa ajunga vreodata.
    Am mai vazut sus ” ca profesorii nu stiu sa se faca placuti” . E posibil sa nu mai stie. Dar stiti de ce? Pt ca suntem noi scarbosi. Pt ca nu ne intereseaza.Eu , spre exemplu , sunt anul 3 si nu am abonament la biblioteca..asta ce spune?
    in final vreau sa zic doar atat :
    1.nu se pune problema in a-l respecta pe momoc si a-l dispretui pe un alt profesor. e normal sa respecti pe toata lumea si apoi sa ceri sa fii respectat (mai ales tu tupeistule si tu deja mare jurnalista cu tocuri pana la gat!)

    2.80% din studenti intra in facultate boi si ies vaci (sau invers) .Culmea e ca 60-70% isi dau seama de asta prea tarziu !

    3.domnule profesor , seria surprizelor e posibil sa fie la inceput . Un deget dat unui student din ziua de azi e o mana luata!

    4.”viitorii jurnalisti” care nu stiu nici macar numele profesorului cu care au seminar , sunt , din pacate , viitorii editorialisti la Libertatea. Cultura cat un closet , nesimtire cat cuprinde si oportunism de hiene!

  28. Denisa

    Domnule Momoc, cred ca nu m-am facut inteleasa. Dumneavoastra ati dus ideea mea mult mai departe decat ma gandisem eu. Un pic de „suflet” in actul de predare nu inseamna din start motiv de barfe pe bloguri si pe la colturi, cel putin nu pentru mine. Si da, poate ca se intampla, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne transformam toti in numere si sa ne comportam altfel decat.. uman!

    Da, recunosc, nu am ajuns sa va cunosc prea bine (pentru ca, intr-adevar, seminarul de Politologie a fost prea scurt) si stiu cati studenti va apreciaza (dintre aceia care au avut sansa de a va cunoaste cu adevarat). Tocmai asta punctam – unii poate nu va cunosc, de asta pun etichetele „ala” si „aia”.

    Pentru un moment, mi-am permis sa va arunc in categoria „aia”, dupa care am revenit si v-am si explicat ca va apreciez, ca a fost un impuls de moment dat de o situatie anume. Speram sa intelegeti ca voiam sa demonstrez cum reactioneaza multi studenti atunci cand nu gandesc prea mult, ci pun etichete din instinct. Am facut-o si eu, dar mi-am reconsiderat atitudinea. Si nu mi-am permis nicio secunda sa va tratez cu lipsa de respect.

    Revenind, nu aveam EU personal o problema ca ne tineti mai mult dupa seminar. Imi placea enorm materia si am repetat asta deja. Era o simpla problema organizatorica (ni se cerea sa fim prezenti la timp la urmatorul seminar) pe care mi-am permis sa o semnalez. N-a fost impertinenta sau lipsa de bun simt si regret teribil daca ati avut impresia asta.

    Aici e clar ca am avut o problema de comunicare, pentru ca dumneavoastra ati inteles asta, iar eu am interpretat gresit raspunsul dumneavoastra. Sper sa se stinga acest conflict (mocnit sau nu) intre studenti si profesori, pentru ca pe mine ma oboseste si ma intristeaza. Va respect foarte mult (am spus-o si-o repet) si vreau sa intelegeti asta.

    Va multumesc mult pentru invitatia la lansare si as onora-o cu toata placerea, dar momentan sunt in Belgia pentru un stagiu Erasmus.

    Va doresc o zi frumoasa, departe de conflicte, si sper sa ne intelegem mai clar de data aceasta.

  29. admin

    Denisa, stai linistita. Promit sa pastrez un exemplar al cartii pentru tine!

  30. Rrarresh

    [..]dupa care am revenit si v-am si explicat ca va apreciez, ca a fost un impuls de moment dat de o situatie anume. Viitoarea jurnalista care e placata la Erasmus si care sustine pe blogul ei ca FJSC-ul rulz…:|

  31. Delia

    Mi se pare ca subiectul asta „cat de deschis trebuie sa fii in relatia cu studentii” este oarecum relativ; nu conteaza cat de deschis sau de dragut esti, tot se va gasi cineva care sa comenteze si sa se planga de ceva. Nu cred ca exista un profesor perfect. Daca esti prea dragut, dupa aceea toti fac ce vor la seminarul/cursul tau si nimanui nu ii mai pasa. Daca esti prea exigent, studentii vor protesta ca nu exista intelegere si libertate.

    Am avut si profesori mai putini indulgentii, unii chiar exigenti rau, si profesori foarte deschisi si prietenosi. Daca m-a interesat materia am facut treaba buna oriunde. Asa ca daca studentul oricum pleaca de la ideea ca nu ii trebuie un seminar, un curs sau o materie, nu stiu cat mai conteaza profesorul.

    Cat despre dom’ profesor aici de fatza, n-am ce sa ii reprosez. Din tot ce am facut in anii astia, laboratorul de radio mi-a placut cel mai mult; mai apoi, la PACT, imi facea placere sa il ascult, sa realizez ca stie mult mai multe decat ne-am chinui noi, studentii, sa pretindem ca stim. Si e si normal, doar d-aia e profesor si trebuie tratat ca atare.

    Asa ca la subiectul asta nu stiu daca poate fi trasa vreodata vreo concluzie generala; mie insa vreau sa mi se spuna daca pot sa iti mai zic Toni (asa cum ne-ai zis la primul laborator radio si m-am adresat pana acum) sau trebuie sa trec la „domn profesor” 🙂

  32. admin

    tu poti sa imi spui Toni, daca asa simti. Eu iti voi spune „domnisoara studenta, Delia”! Cu multumiri de observatii!

    PS: sper ca vii vineri, 23 nov., ora 12, la Tg. de carte Gaudeamus la lansare!

  33. Delia

    aaah…pai nu merge asa!! Eu iti spun Toni si tu „domnisoara studenta Delia”? Domnule profesor Toni, nu faceti o exceptie pentru mine? 🙂
    Si vin vineri, daca imi spui ce lansare are loc la Gaudeamus

  34. Rrarresh

    Pentru Denisa: mai sus am vrut sa spun ca ai ‘atacat’ si ai spus ceva, dupa care ai revenit si ‘ti-ai cerut scuze’. Asta ai invatat la FJSC? Sa cataloghezi un profesor, iar apoi sa spui ca a fost un imbold? D-asta ‘rullz’FJSC-ul?

  35. Denisa

    Rarrresh, iti inteleg indarjirea, dar cred ca domnul Momoc n-are nevoie de avocati. Cred ca putem trata noi doi fara nicio problema.

    Si n-am „atacat” mai sus, ca apoi sa revin cu scuze. Ci am povestit un exemplu inteles gresit (sau poate comunicat gresit), iar apoi am revenit sa clarific. Sper ca domnul Momoc a inteles ce-am vrut sa zic. Daca nu, atunci o sa trec la o cura de revizuit limbajul, pentru ca se pare ca nu mai sunt in stare sa-mi comunic ideile.

    Nu inteleg unde e problema ta. Explica-mi ca la blonde. Si hai sa ne mutam pe privat, ca nu intentionez sa transform blogul domnului Momoc in circ.

  36. Rrarresh

    Nu sunt avocatul nimanui si imi spuneam si eu, ca si tine, parerea. Nu e nevoie sa trecem in privat.

  37. admin

    Denisa, cum spuneam, stai linistita, pot citi si printre randuri..
    Rarresh, ai citit interviul din EVZ de duminica despre blogurile politicienilor? Vii la lansarea cartii Activisti marunti? Dar la Serile FJSC de joi cu Tolo si Bobby Voicu?

    „Domnisoara studenta Delia” este si ea asteptata!

  38. Rrarresh

    Am citit. Vin. Vin si la seri. Mai putem aduce un invitat?:)

  39. Cristina

    Matei, tu din ce categorie de profi faci parte??

    Matei intra in categoria „profesori BUNI”.:)Bun la suflet adica…

  40. admin

    De unde stii Cristina?

    Rarresh, la ce invitat te referi?

  41. adrian

    Buna ziua sociologia.
    Daca va intereseaza efectul placebo, daca doriti sa stiti mai multe, daca aveti intrebari referitor la acest subiect sau daca doriti sa ne impartasiti din cunostintele sau experienta dvs. va astept sa va alaturati grupului yahoo Efect_Placebo .

    Va multumesc.

    Adrian

    Efect_Placebo
    http://groups.yahoo.com/group/Efect_Placebo

  42. ada

    Sunt si eu studenta la FJSC…Sincera sa fiu am fost scarbita de tot ce am citit aici…De raresh care se plange ca a trecut cu greu de la id la zi si ca a muncit din greu pentru asta cand eu imi amintesc de mama lui care venea plangand pe holurile facultatii ca sa se rage de profesori sa il treaca…rares ca sa ai o nota mare la mp nu trebuie neaparat sa lingusesti si sa vorbesti cu dispret de alti profesori (profesori care ti-au dat din bunavointa sau mila note de trecere)…Denisa bravo pentru erasmus..dar nu cred ca mai esti in campanie electorala pentru studenti nu?? Sincer citeste si analizeaza atent ce ai scris si o sa vezi forma fara fond…Domnule Momoc, eu v-am inteles indignarea si ma mir cum de nu v-ati confruntat cu aceasta problema mai inainte…dar de aici pana la a ajunge sa pornim o discutie inutila care s-a transformat in hai sa injuram fjsc-ul… 🙁 eu am tot respectul pentru dvs..dar nu am inteles cum de nu ati avut nici o replica la ceea ce a zis colegul nostru rares cu privire la domnul coman….

    Vreau sa il felicit pe politicianul real pentru pozitia sa dar mi-ar fi placut sa isi dea si numele..sa nu ne mai ascundem dupa nick-uri…

    Si un mesaj pentru toti cei nemultumiti, pentru toti cei care injura organizarea si mai stiu eu ce din fjsc – oameni buni de ce nu apreciati profesorii din profesie care au fost adusi sa tina laboratoare (tocmai ca sa nu mai fie problema experientei si ca sa se creeze o legatura ..) sau „relatia deschisa” pe care o au unii profesori cu noi studenti, eu de cate ori am avut o problema am fost ajutata, si nu nu am pile, si nu uit de petrecerile pe care noi am putut sa le organizam, sau de evenimentele la care am participat, sau la sprijinul acordat si lista e luungaaa!!! Si in plus ce nu inteleg daca tot va nemultumeste ceva asa de tare de ce nu faceti o petitie??Ceva oficial…e simplu sa te plangi asa pe la spate (altfel nu am cum sa ii zic)dupa niste nick uri si atat..altfel sa continui sa lingusesc profesorii si sa termin „inutila” asta de facultate ca de pana una alta imi da un statut!!!

  43. ada

    Imi cer iertare pentru micile greseli…dar sunt obosita 😀

  44. ada

    PS. Rares in locul tau nu as comenta nici de dna profesoara aurelia…de cand conteaza daca vii cu maxi taxi ul??? a sau scuza-ma succes inseamna bmw?? Si nu inteleg cum iti permiti tu care nu ai realizat nimic cu adevarat in viata pana acum (poate doar sa iti bagi in buzunar bani de la bal) sa judeci si sa jignesti o persoana cu „autoritate epistemica”, o persoana care pana una alta a facut 2 facultati…si cred ca are o experienta mult mai mare si in ceea ce priveste tehnica succesului..dar poate ca ar trebui sa ii propunem ca intr-o ora sa te lase pe tine sa faci acest seminar ..sunt curioasa ce ai zice!!!

  45. admin

    Draga Ada,

    si eu iti inteleg indignarea. E un punct bun de pornire. Uite si raspunsul meu:

    Comentariile celor de aici sunt ale lor, (cum ale dv. va apartin si sunteti responsabila pentru ele), iar eu raspund doar de cuvintele mele. In plus, nu cred ca e cazul ca eu sa fac pe avocatul apararii pentru nimeni (eu pot doar sa atrag atentia cand apar injurii sau sa sterg mesajele cu injuraturi, dar nu a fost cazul pana acum!), oricine e liber sa intre aici si sa se exprime liber in limita bunului simt. Cat despre lipsa respectului fata de profesori, m-am exprimat deja in post!!

    Pe rand, raspund asa observatiilor dumneavoastra:

    1) Rarresh va raspunde el comentariilor dumneavostra, nu eu!
    2)Denisa, la fel!
    3)Am explicat mai sus de ce nu am reactionat la ce s-a vorbit aici despre decanul Coman. In plus, daca veti intra pe blogosfera veti vedea ca in umbra anonimatului nick-name-ului se spun multe prostii despre multi oameni, despre mai toti colegii de la FJSC, inclusiv despre mine. Nu pot nici sa cenzurez si nici nu imi propun asa ceva. Oricine intra in blogosfera si se simte jignit de cele scrise pe un blog sau altul e liber sa reactioneze sau nu! A crede ca poti opri injuriile sau calomniile de pe internet e o iluzie.
    4)Faptul ca politicianul real nu si-a dat numele real ori faptul ca si l-ar fi dat e acelasi lucru cu faptul ca dumneavostra va autointitulati „ada”. Care e diferenta? Eu unul nu va cunosc! Imi puteti spune cine sunteti, din ce an, de la ce grupa? Va invit sa facem cunostinta si in spatiul real, daca veti preciza in comentarii si numele dv. de familie!
    5) La acuzatia calomioasa la adresa lui Rarresh (ca a bagat in buzunar banii de la bal), cred ca tot colegul dumneavostra e in masura sa va raspunda!

    6) Concluzia mea la cele spuse pana aici este (cu riscul de a deveni si mai nepopular): profesorii FJSC sunt mult prea indulgenti cu studentii lor. Profesorii le permit studentilor sa negocieze bibliografiile pentru test si examen, le permit studentilor sa faca comentarii de liceu sau de scoala generala legate de cat trebuie invatat si cat nu, si le permit sa le spuna „aia’.

    Cu atat mai mult cred ca e nevoie de mai multa educatie si de mai multa disciplina la FJSC. Si in consecinta, e nevoie cu atat mai mult de profesori exigenti care sa faca studentilor aceasta educatie!

  46. Rrarresh

    Pentru ..Ada..
    1. Ai spus mai sus ca ne ascundem dupa nick-uri. Asta faci tu, ascuzandu-te in spatele numelui prietenei mele.
    2. Ask anyone, mama n-a venit niciodata la scoala sa vorbeasca cu vreun profesor sa ma ‘treaca’ la vreo materie. Daca am avut probleme, am avut restanta si cu asta basta. Mi se pare mai mult decat infantila afirmatia ta si poate c-ar fi fost indicat sa nu raspund. Dar..iti dau o mica satisfactie, ok?:)
    3. Mi-am luat SLR din banii de la bal:). In caz ca esti foarte prost informata, nu am participat in totalitate la bal. Si nu mi-am luat nici macar un pachet de tigari din vreun ban al FJSC-ului.
    4. Cred in desfiintarea sistemul nepotic de promovare al cadrelor didactice in FJSC.
    5. E atat de usor sa intri pe un blog si sa injuri, sa scrii orice despre oricine, sa denigrezi, in felul tau, o persoana. Toate sub anonimat.
    Off the record, nu cred ca sunt un student atat de prost incat sa vina mama sa planga la usile profesorilor.:) Pentru mai multe detalii, citeste postul dlui profesor despre ultima seara FJSC.
    Cred ca banii vin odata cu succesul. Si am tot dreptul, atata timp cat nu am gasit ce-am sperat in facultatea asta, sa critic. Nu cred ca sunt deplasat, nu ma simt frustrat. Pur si simplu, imi e sila. Nu duc o lupta virtuala impotriva cuplului Coman. Imi place sa cred ca spun ce gandesc si vad acest lucru ca pe o virtute, in ziele noastre.
    Daca esti la FJSC, invata sa scrii, sa pui semne de punctuatie ( pentru o mai buna lectura). Documenteza-te in prealabil ( am avut restanta la Politologie, asta ca sa-ti daram mitul linguselii dlui profesor ). Next time, spune-ne si numele tau adevarat sau alege-ti alt nick. Iar imi e sila…

  47. Rrarresh

    Uitasem : am spus eu ca m-am luptat ca sa trec de la ID la zi? Oricine ai fi, cred ca te roade o invidie si o frustrare. Poti sa dezvolti putin ideea?:)

  48. admin

    Rarresh, te-ai certat cu prietena ta? Altfel cum se explica nick-ul “Ada”?

    Cat priveste restanta la “Politologie”, ea s-a datorat nepredarii la dead-line a temei. E la fel de adevarat ca s-ar putea sa ramai restanta si la “Marketing politic” cata vreme nu iti aduci temele. Si nu uita ca astept inca ultima tema!

  49. silvia

    Eu am terminat FJSC-ul anul trecut.Am cunoscut oameni extraordinari, personalitati care mi-au marcat viata (sincer), profesori care m-au facut sa fiu mai sigura pe puterile mele, mai incisiva si directa.In concluzie am avut o experienta reusita si pot sa spun ca am numai cuvinte frumoase despre aceasta facultate.INSA…nu am inteles nici pana in ziua de azi ce cauta in FJSC d-na Prof AURELIA VASILE???! Orele ei se orientau pe discutii de genul retete culinare, probleme de sanatate si probleme din sistemul educational….toate in lb romana. Si lb. ENGLEZA???De cele mai multe ori incepea sa tipe…sa faca niste crize dubioase fie de la dureri de cap, fie ca ceva o supara (nu aduci cu tine problemele de acasa…corect??).Recunosc ca aceasta profesoara era de rasul grupei mele, daca nu cumva a intregii facultati.Nu puteam sa o respect…nici macar nu simteam ca trebuie sa o salut pe holul facultatii…pur si simplu nu exista pentru mine. Nu te intelegeai cu ea, testele erau penibile, vorbea numai aiureli si iti dadea o stare de nervozitate continua.Ce cauta la noi??Pe langa alti profesori pe care nu te mai saturi sa ii asculti vorbind…ea este un nimeni cu tot cu „psihologia ei”.

  50. admin

    Desi am scris acest post acum o luna si jumatate, continua sa suscite interes. Cred ca exagerati!!!

    Silvia, te rog sa ai grija cand faci afirmatii de genul “profesorul X este un nimeni” atunci cand vorbesti despre persoane a caror identitate este cunoscuta si imi sunt, pe deasupra, si colegi. Eu nu stiu cine esti tu, asa ca mi-as dori sa spun ca esti cineva. Nu pot, pentru ca nu iti dezvalui identitatea!

    In ce o priveste pe adelina85, comentariul ei a fost cenzurat din pricina invectivelor, injuriilor si a cuvintelor mizerabile folosite. Genul acesta de comantariu, (adelina85) este spam si e tratat ca atare.

    Va rog sa va contralati limbajul!! Pe blogul meu si in viata de toate zilele.

    Si adelina85 a dat dovada de lasitate ascunzandu-si identitatea atunci cand ma injura (la propriu) pe mine sau pe cei care au comentat la acest post!

    V-am rugat sa nu transformam acest blog intr-o platforma de galceava. Acum nu va mai cer. Va impun!

  51. mihaela

    Nu pot sa nu fiu de acord cu remarcile privitoare la educatia pe care o parte din studenti, din pacate, nu o au. Trebuie sa mentionez insa, ca unii profesorii din aceasta facultate si-au pierdut respectul meu din cauza atitudinii pe care au avut-o in anumite situatii. De exemplu, mi se pare absurd ca un domn profesor sa refuze sa corecteze o nota pe care mi-a trecut-o gresit in catalog, pe motiv ca „Eu nu am gresit, nu exista asa ceva!” sau ca adeverinta de Practica sa-mi fie pierduta si eu sa ma trezesc cu o restanta. Apoi, cand doresc sa ma informez despre acest subiect sa nu primesc decat „Nu stiu! Asteapta pana se afiseaza ceva.”

  52. giugium alina

    buna! ma numesc alina si tocmai am terminat clasa a xii-a. in incercarea de a alege facultatea potrivita am dat de acest blog. mi se pare mai mult decat interesant faptul ca un profesor are o relatie atat de deschisa cu elevii sai. poate voua (studenii FJSC) nu vi se pare atat de neobisnuit, dar mie,proaspata absolventa de liceu mi se pare chiar „tare”. as vrea sa il felicit pe domnul profesor si s ii multumesc ca se numara printre acei oameni care ne”educa”,”instruiesc”, „invata” si mai ales pentru ca o face intr-un mod deosebit(banuiesc:D pt ca dupa parerea mea dk domnul profesor vorbeste asa deschis cu studentii sai inseamna ca si orele sale sunt la fel de deosebite….pardon cursurile*:d)

  53. Antonio Momoc

    alina, multumesc pentru felicitari, dar nu sunt un caz atat de izolat. Multi dintre colgii mei, profesori la FJSC, au o relatie deschisa si apropiata de studentii lor. Nici macar studentii fjsc nu observa asta si unii au senzatia ca nu e destula democratie in facultate.
    Eu, ca unul care cunoaste si alte facultati si universitati din tara si din occident (snspa, fspa, sas, Universitatea din Amsterdam sau Sundsvall), pot spune ca relatiile de autoritate si de subordonare sunt la fjsc modificate in sensul unei comunicari mult mai deschise intre corpul profesoral si studenti. Dar nimic nu e perfect… Bafta la admitere!

  54. Andra

    Ce subiect fara rezolvare! Intotdeauna vor exista studenti nepasatori, neinteresati si ,,zeflemisti,,(ca sa spun asa!). Pe de altă parte întotdeauna vor exista profesori mai nepopulari, care poate nu au vocație pentru a preda, dar asta este, după cum s-a menționat anterior, o problemă ce ține de sistemul nostru educațional.
    Si eu am avut multe probleme si nemultumiri in primii doi ani de FJSC si m-am simtit ca un ,,nobody,, cand m-am lovit de atitudinile unor profesori cand am vrut sa justific niste probleme grave de sanatate. Intre timp s-au mai reglat lucrurile si oricat de mult se razvratesc unii impotriva acestei facultati, un lucru este clar – ai terminat o facultate, obtii o diploma care te va ajuta ulterior sa progresezi, profesional vb.

    Si ink ceva – eu cred ca nu am patit niciunul dintre noi o faza ca urmatoarea:
    Inveti o saptamana pentru un examen te prezinti, te descurci foarte bine, profesorul intreaba: Cat ai invatat pentru examenul asta?
    Studentul rasp: 7 zile!
    Profesorul: Inseamna ca in toamna o sa fii geniu!
    Si gata!, ai picat! Se intampla la o facultate din cadrul universitatii, unde de altfel a existat si un scandal cu privire la salariile exagerat de mari ale profilor!

    At the end vor fi mai multi nostalgici dupa aceasta facultate decat nemultumiti. Cel putin asa cred eu!

    Si in incheiere multumiri profesorului care intotdeauna mi-a rasp la intrebari si m-a lamurit in anumite privinte, nu este nevoie sa mai nominalizez! Toate cele bune!

  55. Eu

    De acord cu dvs ca bunul simţ, educaţia, respectul, echilibrul sunt notele pe care si le dau unii in societate. Din pacate in ziua azi nu prea mai exista asa ceva. Si as vrea sa va mai spun ceva. Sper sa nu va suparati dar era necesar sa-i dati nota mica acelui student pentru ca n-a citit la Pact. Asta nu are nicio legatura cu lipsa de bun simt a lui.

  56. Antonio Momoc

    De acord cu observatiile tale. Nu ma supar, ai dreptate. In contextul respectiv nu l-am depunctat pentru a nu-mi reprosa ca ii dau nota pe nesimtire (mai ales ca la seminar nu mi-am ascuns uimirea pentru felul in care ma apelase). Au urmat alte teste, alte intalniri in seminar in care studentul in cauza a avut ocazia sa arate cat poate. Nu era un baiat chiar asa de nepregatit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *