Blog

2015

14 ianuarie 2015

„Jurnalismul in televiziunea comerciala: business sau serviciu de interes public?”

Invitat: Tudor Musat, jurnalist Digi 24

Tudor Musat a vorbit la dezbaterea Jurnalismul in televiziunea comerciala: business sau serviciu de interes public?despre studentia lui la FJSC, de ce a ales sa dea la Jurnalism, despre cum era mass-media cand a intrat el in presă, despre cine mai face jurnalism (de calitate si de investigatie) astazi, despre interes public si interes de intreprindere in media. Si a mai dezvaluit ca tine cursuri free pentru ong-uri si, un lucru mai putin cunoscut, ca a realizat un documentar despre zonele defavorizate din Romania.

19 martie 2015

„Representation of minorities in the British media: infotainment and the moral responsibility of journalists”

Invitati: Joanna Richardon, expert media, De Montfort University Leicester; Belinda Volans, Sectia Politica, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti; George Lacatus, jurnalist, presedinte Asociatia Jurnalistilor Romi din Romania. O dezbatere organizata de FJSC in colaborare cu Ambasada Marii Britanii la Bucuresti si Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”.

1 aprilie 2015

„Deriva presei romanesti: santajisti, agenti, manipulatori”

Invitata: Brindusa Armanca, jurnalista. O dezbatere organizata de FJSC impreuna cu Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania si Editura Curtea Veche.

23 aprilie 2015

„Despre starea natiei si starea presei”

Invitat: Dragos Patraru, jurnalist TVR

11180511_983924308292804_1841283388_oA inceput relatia sa speciala cu presa ca vanzator de ziare. In adolescenta avea deja propriul lui chiosc de distributie de presa scrisa. Dragos Patraru a povestit studentilor ca de mic si-a dorit sa faca televiziune.

A pornit de jos si, prin perseverenta si munca, a ajuns de la reporter, redactor, realizator si producator de emisiuni la Radio Contact (1997 – 2000) sa fie manager de succes la Prahova TV (2008 – 2012). Succesul din televiziunea locala nu a fost suficient pentru el: si-a dorit sa lucreze la „Chestiunea zilei”, dar Florin Calinescu i-a oferit doar un post de traducator la ProTV. Nu s-a lasat pana nu a auzit din gura actorului ca face bine ce face. S-a intamplat in direct, pe cand lucra la Romania TV.

De acolo a primit oferta sa vina la TVR pe care a vazut-o ca „pe o chemare la echipa nationala”. Ceea ce nu stiu cei de la TVR este ca s-ar fi dus si pe bani mai putini 🙂 In ciuda zvonurilor, nu a plecat din cauza lui Sebastian Ghita sau a amestecului in politica editoriala a fostului lider PSD.

Crede ca fiecare jurnalist isi ia atata libertate cat isi permite fiecare. Sustine ca nimeni nu s-a amestecat niciodata in continutul emisiunilor sale. Asa a ajuns sa produca si sa prezinte la TVR emisiunea care face astazi cea mai mare audienta la postul public. Pasionat de litere si de limba romana, a marturisit ca nu a dormit o noapte din cauza unei virgule care a aparut in plus pe burtiera la una din editiile emisiunii „Starea natiei.” La o emisiune atat de bine scrisa lucreaza impreuna cu o echipa de ziaristi, colegi de la Catavencii și Kamikaze. A povestit despre masterul pe care il urmeaza la Facultatea de Litere – Comunicare și Relații publice – si a dezvaluit ca vrea sa-si dea doctoratul in formate de televiziune.

DSC_0169Se considera jurnalist, nu pamfletar, chiar daca show-ul sau este unul de divertisment. Reteta succesului in media pe care a impartasit-o studentilor: lectura, carte, scoala, simultan cu munca in redactie si pe teren. Personal ii multumesc pentru ca a reusit sa transmita studentilor ceeea ce spun foarte multi profesori, doar ca a spus-o cu mult mai multa credibilitate.

11 noiembrie 2015

„Comunicarea corporativă, de la client la corporaţie”

Invitat: Cristina Popescu, Manager Comunicare Corporativa Danone Sud-Estul Europei

IMG_11112015_141237Dezbaterea a vizat relatia speciala dintre companie, agentia de pr si publicitate, media traditionala, bloggeri, social media si public, dar am trata si modul cum functioneaza comunicarea interna intre departamentele unei multinationale. Cristina Popescu a explicat relatia dintre Strategia de brand si Executia de brand si instrumentele la care apeleaza un director de comunicare corporativa in managementul reputatiei pentru corporatii sau in comunicarea de criza.

26 noiembrie 2015

„Responsabilitatea presei şi internetul”

Invitaţi: Cristian Tudor Popescu, Republica.ro, Claudiu Pândaru, Digi 24, Cristi Pantazi, Hotnews

ALX_7005 ALX_7013 ALX_7023 ALX_6986ALX_6997 ALX_6993

Foto de Alex Nicuşor Matei.

9 decembrie  2015

„Strategia de business, media relations și comunicarea corporate”

Invitat: Dana Dobrescu, Comunication Manager la Unilever South Central Europe

Dana Dobrescu, Comunication Manager la Unilever, a raspuns intrebarilor studentilor de la Publicitate si Relatii publice intr-o dezbatere despre strategia de business, media relations și comunicare corporate.
Serile FJSC_Dana Dobrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.