De ce se teme Basescu de o dezbatere cu toti candidatii?

Traian Băsescu este primul Preşedinte al Romaniei de după 1989 care nu acceptă confruntarea cu toti ceilalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale. Nici macar Ion Iliescu nu a procedat astfel. Refuzul lui Traian Basescu de a raspunde la eventualele intrebari si atacuri din partea celorlalti candidati mai mici se întâmplă tocmai în preajma aniversării a 20 de ani de când românii au ieşit în stradă pentru a-si castiga libertatea, mulţi dintre ei murind in decembrie 1989 pentru asta.

Mai intai la Cluj Traian Basescu a acceptat provocarea lui Geoana de a intra intr-un dialog. Conditia staffului lui Basescu a fost sa nu participe la dezbatere candidatii care potrivit sondajelor erau mai mici de locul 3.

Organizatorii de la Cluj s-au subordonat echipei de campanie a PDL. Deloc intamplator: Emil Boc este conferentiar univ. la Facultatea de Stiinte politice si Administrative, organizator al evenimentului. Dar dezbaterea nu a avut loc la universitate, ci intr-un hotel. Acolo unde s-a prezentat Remus Cernea care a luat de buna invitatia Presedintelui care initial a promis prin presa ca e de acord cu prezenta tuturor, pentru ca apoi prin staff-ul de campanie sa il dea afara pe candidatul Partidului Verde.

Mircea Geoana nu si-a incalcat agenda si nu a venit la un semn acolo unde l-a chemat Basescu, asa cum a facut-o candidatul liberal, ci a propus o dezbatere la Bucuresti, la ASE, pe teme economice, in prezenta tuturor candidatilor. Nici de aceasta data stafful lui Basescu nu este de acord sa participe toti candidatii, iar despre rectorul de la ASE spune ca e vandut dusmanilor politici. De ce se teme Traian Basescu?

6 thoughts on “De ce se teme Basescu de o dezbatere cu toti candidatii?

 1. haide, sa nu ne amagim, Antonio…care ar putea sa fie motivele?

  1. impartit la 9, sau cati candidati sunt, ii va reveni fiecaruia mult mai putin timp sa se exprime. cine si-ar dori asa ceva? atata timp cat poti sa impui niste conditii nu vad de ce nu ai face-o atata vreme cat legea nu impune altfel.
  2. daca ar veni TOTI, ar veni si Potârla, si, evident, si Vadim…ceea ce…poate nu iti mai amintesti ce capacitati de spargere a oricarei ordini prestabilite a dialogului are acest (cu indulgenta) personaj politic… cat infinit diversionism poate produce, cat populism si demagogie ar fi silit publicul sa inghita doar pentru a urmari ideile celor care chiar au ceva relevant de spus…

  mi se pare o infaturare sa credm ca se teme…este vorba de o competitie…nu poti obliga un candidat sa fie generos si sa asigure timp de exprimare contracandidatilor… btw, aseara, la TVR, Geoana era foarte curtenitor fata de Remus, si s-a declarat deconcertat de lipsa de gratie de care a dat dovada Basescu la Cluj neprimindu-l pe Remus in sala…

  si, evident, Basescu s-a sesizat ca Verzii, odata cu aparitia lui Remus – datorita profilului moral si a charismei personale – devin o optiune interesanta pentru tineri…si ca un jucator politic autentic si abil ce este, nu subestimeaza nici un adversar, nu isi permite sa fie generos cu un partid care ameninta sa atraga sustinerea unui electorat dupa care PDL-ul (si nu numai el) plange…asta este lupta politica…

 2. Crezi ca o confruntare intre toti candidatii careia nicio televiziune nu-i acorda un spatiu mai mare de doua ore poate sa fie relevanta ? Sa nu uitam ca ar participa si Becali si Vadim pe care nu-i mai opresti din behaieli si aberatii. Sa fim seriosi, elocventa e doar intr-o confruntare intre candidatii cu cele mai mari sanse de a intra in turul doi. Dar cel care fuge de o astfel de confruntare e dl.Geoana care nu are curajul sa-si afiseze limitele si inferioritatea in fata celorlati. Asta se numeste lasitate si nu reau un presedinte al Romaniei las si limitat !

 3. Draga Antonio vad ca astia pe la realitatea se tot invita unii pe altii sa dezbata. Poate reuseste si Remus sa se introduca cumva pe acolo. In caz ca dezbaterea va fi deschisa. Nu ca aia de la Cluj. (nu-mi publica comentariul)

 4. Domnul Geoana a fost cel care a fugit si de data aceasta incalcandu-si promisiunea facuta initial. Domnul Hrebenciuc a scapat ne terfelita imaginea domnului Geoana si de data aceasta numai ca nu a putut sa evite costurile electorale. Daca mai era necesar romanii au vazut cat de fricos este domnul Geoana si totodata cat de manevrabil este.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>