Cele doua voturi pentru Crin, de la Iliescu si Oprescu

Faptul ca PDL este interesat de ideea organizarii alegerilor prezidentiale in iunie, odata cu cele pentru Parlamentul European este interpretat de liderii PNL ca un prin indiciu ca Traian Basescu s-ar teme de candidatura lui Crin Antonescu. Perspectiva mea e alta: PD-L se teme pentru sine de alegerile parlamentare si prin urmare are nevoie inca o data de „locomotiva” Traian Basescu.

In ce-l priveste pe Crin Antonescu, daca ar candida duminica urmatoare probabil ca „ar castiga 5%, plus două voturi de domnul Iliescu şi de la Oprescu. asa cum prognozeaza oracolul Vanghelie”. Crin Antonescu e deocamdata prea putin cunoscut in mediile sarace, muncitoresti sau rurale. Vestea pe care trebuie sa i-o dea cineva lui Vanghelie de la Sectorul 5 (obsesia lui 5) este ca alegerile pot fi in toamna, timp suficient pentru Crin Antonescu sa se comunice electoratului ca un lider al schimbarii. Daca alegerile vor avea loc in iunie, asa cum spun „specialistii”, Basescu ar avea cele mai mari atuuri in cursa pentru cotroceni.

Ca Ion Iliescu se arata interesat de sustinerea lui Crin Antonescu impotriva organizatiei PSD Bucuresti care merge pe mana lui Geoana, este al doilea semn ca in PSD se pot strange randurile in jurul acestui „supreglu” care este Iliescu. Tatuca Iliescu (tanar si entuziast cand sunt alegeri) ar putea face campanie la sate (in Moldova si Muntenia) pentru Crin Antonescu, Oprescu poate pune umarul in Bucuresti, iar lui Crin i-ar ramane de colindat orasele mari din tara si publicul educat, aristocrat, pretentios cu care se simte in largul sau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>