Blog

„Alegerile din SUA” în Polis: platformele digitale, Twitter & Facebook, contra Trump

Semnalez apariția numărului 31 al revistei Polis/2021, cu tema „Alegerile din SUA” din 2020.

Bucuria publicării este cu atât mai mare cu cât, așa cum îi mărturiseam recent și jurnalistului Mirel Bran la RFI , concentrarea atenției de fiecare zi pe administrarea și modernizarea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Univ. din București și pe dezvoltarea proiectelor pentru studenți permit mai puțin timp pentru cercetare și pentru viața de familie. Celui căruia îi sunt recunoscător este profesorul de la Iași, Sorin Bocancea, care a insistat și m-a încurajat în ultimele luni să duc la bun sfârșit această cercetare științifică asupra discursului din New York Times cu privire la mizele și efectele disputei platformelor digitale, Twitter și Facebook, cu președintele Trump din anul alegerilor prezidențiale americane încheiat momentan cu ștergerea contului lui Donald Trump de pe Twitter.

Așa a apărut articolul științific „Giganții IT, Twitter și Facebook versus Trump. Cenzură sau combaterea fake news?”, în acest număr al revistei Polis, coordonat de Georgeta Condur.

Printre contributori îi puteți citi pe Iulian Chifu, Alexandru Lazescu, Alexandru Grumaz, Dan Pavel, Robert Adam, autorii îmbogățind perspectiva asupra alegerilor americane cu abordările științelor pe care le reprezintă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.